Geir Larsen, daligleder i NES. Foto: Kjell Stian Brunes

Ny daglig leder i Norwegian Electric Systems AS

Geir Larsen tiltrer som ny daglig leder i Norwegian Electric Systems og skal videreutvikle selskapets posisjon innenfor energidesign og smart kontroll i det grønne skiftet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norwegian Electric Systems er en verdensledende leverandør av lav- og nullutslipps fremdriftssystemer og smarte kontrollsystemer for et bredt spekter av fartøytyper. 

Geir Larsen er 50 år og har lang erfaring som leder i den norske maritime og marine teknologibransjen. Han har blant annet ledet Vard Aukra, Inpower og ABAS Crane, i tillegg til å ha arbeidet innen akvakultur, blant annet i AKVA Group. Geir har sin faglig bakgrunn innenfor elektro og automasjon og kjenner markedet for elektriske og hybride løsninger, spesielt gjennom å ha ledet utviklingen av Inpower AS, oppkjøpt av Bertel O Steen Power Solutions i 2016. 

Geir Larsen erstatter Johannes Tveit, som har fungert som konstituert daglig leder siden februar i år. Johannes Tveit går nå gå tilbake til stillingen som SVP Service & Aftermarket. 

Styreleder i Norwegian Electric Systems, Vegard Sævik sier han er godt fornøyd med å ha fått Geir Larsen med på laget.

- Geir har lang erfaring i å lede og utvikle både oppstartsbedrifter og godt etablerte teknologiselskaper. Vi har store forhåpninger til at han vil videreutvikling den sterke kompetanse og teknologibasen i Norwegian Electric Systems til å ta nye markedsposisjoner både nasjonalt og internasjonalt. 

Geir Larsen ser fram til å ta fatt i jobben og mulighetene som ligger i å videreutvikle selskapet.

- Norwegian Electric Systems er et godt etablert selskap, med svært kompetente ansatte og  innovative og driftssikre produkter. Jeg ser fram til å være med og utvikle Norwegian Electric Systems videre innenfor elektrifisering og digitalisering av den internasjonale skipsflåten. Det er ikke ofte en får muligheten til å lede et selskap, som har så fremtidsrettet og bærekraftig teknologi og som er så godt posisjonert til å bidra i det grønne skiftet i skipsfarten.