Illustrasjonsbilde fra merdkanten på NRS lokalitet. Foto: NRS.

Ny daglig leder i NRS Feøy

Rolf Berg har gått tilbake til fisken etter å ha jobbet hos utstyrsleverandør i to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rolf Berg (48) har startet som  ny daglig leder i NRS Feøy og tok over for Stein Ove Tveiten, som nå er daglig leder i Arctic Sea Farm på Island.

Berg sier til Kyst.no at han startet første februar, og kommer fra stillingen som daglig leder i Mørenot-gruppen, hvor han var to år.

Rolf Berg (48) er ny daglig leder i NRS Feøy og startet i stillingen 1.februar 2018. Foto: Privat.

NRS Feøy er Norway Royal Salmon (NRS) sitt datterselskap i Sør, og lokalisert på Bømlo og Karmøy. Berg har dermed ansvar for seks konsesjoner og 21 ansatte, og vil jobbe fra hovedkontoret på Torvastad på Karmøy.

Lang fartstid i næringen

Overgangen fra leverandørbransjen til fisk, sier 48-åringen går helt fint, ettersom han tidligere har jobbet 29 år i Marine Harvest (MH).

- Jeg hadde flere stillinger i MH, blant annet som driftstekniker, driftsleder og teknisk koordinator. Jeg har faktisk jobbet med fisk og havbruk siden ungdomskolen. Etter to år i leverandørbransjen, savnet jeg rett å slett biologien, så det er godt å jobbe med fisk igjen, legger han til.

Variert arbeidsdag

De to første ukene sier Berg har gått med til å sette seg inn i NRS Føy som selskap, og han har brukt tiden til å bli kjent med de ansatte og konsernet.

- Jeg liker å ha en variert arbeidsdag, så jeg blir å finne både på kontoret og ute på anleggene. Det blir selvsagt en del administrativt arbeid, men jeg vil prøve å være så mye som mulig på merdkanten, sier 48-åringen.

Rolf Berg:

  • Utdanning: Økonomi og samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Bodø, Universitetet i Nordland, og Næringsmiddelteknisk fagskole i Stavanger
  • Berg bor i Tysvær, men er opprinnelig fra Stavanger.