Gå til innhold
Annonse
Botngaard produksjonsanlegg. Foto: Botngaard
Botngaard produksjonsanlegg. Foto: Botngaard

Blant annet tar tidligere styreleder Torstein Rønning, over som daglig leder etter Tore Harsvik.

Annonse

Det kommer frem fra oppdateringer i Brønnøysundregistrene.

Torstein Rønning forteller  til kyst.no at Tore Harsvik sluttet i bedriften etter eget ønske.

- Han har gjort en veldig god jobb for Botngaard, men ønsket å gå til andre utfordringer. Jeg har vært styreleder i selskapet en periode, og under den perioden vært relativt aktiv i prosessen med utvikling av ny fabrikk og teknologi vi har på innsiden av fabrikken.

Botngaard AS har også et 100% eid datterselskap – Botngaard System AS som tilbyr lukkede/semi-lukkede løsninger for post-smolt, påvekst, stamfisk og lukkede ventemerder.

- Vi samordner nå drift av disse selskapene i en organisasjon. Det har tidligere vært separert under Botngaard System AS sin oppstartperiode. Magnus Stendal som har gjort en fremragende jobb med å lede utviklingen av Botngaard System AS inngår som ansvarlig for alle system leveranser for hele Botngaard, legger Rønning til.

Ny styreleder

Frode Blakstad er satt inn som ny styreleder.

- Frode Blakstad er en meget rutinert og dyktig styreleder med bred erfaring og tung kompetanse som vi tror vil bidra godt til selskapets utvikling i fremtiden. Han har arbeidet i svært mange år rettet mot havbruk fra ulike posisjoner og i mange krevende prosjekter med vellykkede resultater, kommenterer Rønning.

Selskapet har også fått inn Jan Erik Foss, som nytt styremedlem.

- Jan Erik Foss har arbeidet i mange år med investeringsvirksomhet særlig knyttet til oppstartsbedrifter og ny teknologi. Han er også engasjert i andre deler av havbruk gjennom slike roller, han vil bidra positivt til selskapets utvikling, sier Rønning.

Øvrige styremedlemmer er som tidligere Bernt Thoresen, Kjell Arve Braa og Bjørn Erik Nilsen.