Gå til innhold
Annonse

Ny direktør i Organic Sea Harvest vil bli best på økolaks

Ove Thu som er sjef i Villa Seafood, har nå blitt valgt som direktør i det skotske selskapet Organic Sea Harvest som sier de skal bli best på økologisk laks. Foto: privat.
Ove Thu som er sjef i Villa Seafood, har nå blitt valgt som direktør i det skotske selskapet Organic Sea Harvest som sier de skal bli best på økologisk laks. Foto: privat.

Villa Seafood sjefen Ove Magnar Thu (48) er også blitt direktør i Organic Sea Harvest, som planlegger å ha første smoltutsett om cirka ett år. – Vi har ambisjon om å være det ledende oppdrettsselskapet for økologisk laks, forteller han.

Annonse

Thu sier til Kyst.no at de har jobbet med dette prosjektet i tre år, men han trådte inn som direktør i januar i år.

- Dette er ikke fulltid. Jeg er fortsatt CEO i Villa Seafood Group og Organic Sea Harvest er en av investeringene våre, gjennom Villa Seafood UK Ltd. Jeg er også daglig leder i Arctic Filet AS og sitter i styrene i alle selskapene vi har investert i, opplyser han. 

Skotsk anlegg

Kort fortalt sier 48-åringen at dette er gamle venner i den økologiske lakseverdenen som gikk sammen for noen år siden for å prøve å få til noe nytt.

- Det har vi nå fått til og har blitt tildelt to lokaliteter på 2500 tonn hver. Våre skotske kollegaer skal stå for all drift, mens vi skal være delaktig på salg og markedsføring av fisken. Vi skal ha første smoltutsett om ca. ett år, forteller Thu.  

Les også saken Kyst.nos søsternettsted Fishfarmingexpert.com har skrevet om selskapet: Planners give go-ahead to Skye organic fish farms

Fra venstre på bildet ser du Alex MacInnes, Director i Organic Sea Harvest, Hugh Drever, Managing Director i Villa Seafood UK, og Robert Gray, Director i Organic Sea Harvest under en planleggingstur på lokalitet. - Det var de tre, sammen med Alister MacKinnon som dro i gang dette prosjektet, opplyser Ove Thu, som er ny direktør i selskapet.  Klikk for større bilde. Foto: Ove Thu.
Fra venstre på bildet ser du Alex MacInnes, Director i Organic Sea Harvest, Hugh Drever, Managing Director i Villa Seafood UK, og Robert Gray, Director i Organic Sea Harvest under en planleggingstur på lokalitet. - Det var de tre, sammen med Alister MacKinnon som dro i gang dette prosjektet, opplyser Ove Thu, som er ny direktør i selskapet. Klikk for større bilde. Foto: Ove Thu.

Thu trår nå formelt inn i en mer aktiv rolle i selskapet, og sier han blir enda oftere å se på fly over til Skottland. 48-åringen vil da ha hovedansvar for organisering av salg og markedsføringsaktivitetene til Organic Sea Harvest, men den nærmeste tiden blir det mest jobbing med finansiering.

- Det som er mest givende er å skape noe nytt. Vi har blant annet skapt en hjørnestensbedrift i Torsken på Senja, Arctic Filet AS, sammen med Wilsgård Fiskeopppdrett, og nå ser vi frem til å gjøre det samme på Skye. Det er store likheter mellom de stedene. Behovene og utfordringene er mye de samme. Bortsett fra at vinterne er lengre og kaldere på Senja enn på Skye og det er flere whiskydestillerier på Skye, forteller han med glimt i øyet. 

Starter om ett år

Thu sier at akkurat nå jobbes det med planlegging av det første smoltutsettet som vil skje om ca. 12 måneder.

- Vår visjon er et Organic Sea Harvest skal være det ledende oppdrettsselskapet for økologisk laks. Det er også min ambisjon og vi skal bruke vårt store nettverk av kunder og samarbeidspartnere for å oppnå dette.

I Villa Seafood sier Thu de har jobbet mye med økologisk laks, økologisk torsk, ASC laks, Whole Foods laks, Label Rouge og mange flere forkortelser.

- Gjennom årene har vi bygd opp et stort nettverk av kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere som vil være av stor nytte for Organic Sea Harvest. Vi har også en sterk posisjon i disse nisjene noe som vil garantere markedsadgangen for selskapet, påpeker han. 

Stadig på reisefot

Thu har vokst opp med havet og havbruk har vært en viktig del av livet siden han hadde helgejobber med å fore laks på 90-tallet. Etter et kort opphold i USA tidlig på 2000-tallet flyttet han hjem og startet det som i dag er eksportselskapet Villa Seafood i 2005 og har jobbet her siden, kun avbrutt av en tre-års pause i Salmar.

Den engasjerte lederen er oppvokst på Valderøya utenfor Ålesund og bor i Ålesund, men påpeker at ikke alle nødvendigvis er enige i at han bor der så mye.

- Noen sier at jeg har valgt feil yrke og burde heller blitt flyger, siden jeg bruker så mye tid på å fly uansett, sier han med et smil. 

Interessene utenom havbruk forteller 48-åringen er ski og friluftsliv. Utdanningen har Thu tatt ved Høyskolen i Ålesund (nå NTNU), han har også tatt diverse kurs på NHH og Det Arktiske Universitet og nå sist en Executive MBA på NHH, Master i Økonomisk Styring og Ledelse.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse