Gå til innhold
Annonse

Ny distribusjonsavtale mellom Pharmaq Q AS og Skala Maskon AS

Pharmaq distribusjonsavtale
Pharmaq distribusjonsavtale

Pharmaq har inngått en distribusjonsavtale med Skala Maskons vaksinasjonsmaskiner og annet teknisk utstyr til akvakultur-næringen i Latin-Amerika.

Annonse

Pharmaq og Skala Maskon er meget fornøyd med å kunne melde om signering av en ny distribusjonsavtale for Skala Maskons vaksinasjonsmaskiner og annet teknisk utstyr til akvakultur-næringen i Latin Amerika.

Jan Oppen Berntsen mener avtalen passer som hånd i handske for Pharmaq. Foto: Kyst.no
Jan Oppen Berntsen mener avtalen passer som hånd i handske for Pharmaq. Foto: Kyst.no

- Denne avtalen er som hånd i hanske med Pharmaqs langsiktige strategi og en fin anledning for Pharmaq til å intensivere sitt nærvær og å øke verdiskapningen til vaksinekundene i regionen, sier Jan Oppen Berntsen, Direktør for Fôrprodukter og Teknisk Utstyr i Pharmaq AS.

- Skala Maskon har lenge ønsket seg en strategisk partner som kan hjelpe oss med markedsføringen av vår innovative teknologi mot den internasjonale akvakulturindustrien. Latin Amerika er viktig i så henseende og Pharmaq har den ideelle ekspertisen og markedskunnskapen som skal til for å introdusere vår teknologi i regionen. Vi er sikre på at dette partnerskapet vil være gunstig for alle parter og ikke minst bringe nye muligheter til akvakulturnæringen i Latin Amerika, sier Jon Anders Leikvoll, Daglig Leder i Skala Maskon.

Pharmaq AS Technika er nylig etablert i Puerto Montt, Chile og er ansvarlig for markedsføring og salg av Skala Maskon sine produkter i regionen. Målet er å være ledende på teknisk service og oppfølging av kundene.

- Med etableringen av Pharmaq AS Technika og distribusjonsavtalen med Skala Maskon på plass vil vi kunne løfte vår kundeservice og oppfølging til et nytt nivå. Muligheten til å påvirke korrekt bruk av våre vaksiner er meget viktig for den generelle fiskevelferden og sikrer at gode vaksinasjons-rutiner og -regimer blir anvendt, sier Bernd Wrege, Styreformann i Pharmaq AS Technika SpA.

Akvakulturindustrien er en av Skala Maskons kjerneområder og selskapet har allerede levert en rekke spesialløsninger for denne industrien, blant annet et kamerabasert sorteringssystem for laks- og ørret-rogn. Hovedproduktet er et fullautomatisk vaksinasjonssystem for smolt som er utviklet i nært samarbeid med verdens største lakseprodusenter. Kapasiteten er hele 20 000 fisk per time og systemet gir betraktelige innsparinger og kvalitetsforbedringer sammenlignet med tradisjonelle vaksinasjonsmetoder.

Les også: Økning i vaksinesalget