Gå til innhold
Annonse
Inspeksjonsselskapet har ansatt Caterina Sunde som ny driftsleder, og kommer fra Fiskeridirektoratet. Foto: ROVas.
Inspeksjonsselskapet har ansatt Caterina Sunde som ny driftsleder, og kommer fra Fiskeridirektoratet. Foto: ROVas.

Caterina Sunde (36) er ny driftsleder i inspeksjons-selskapet ROVas, og startet i sin nye jobb denne uken. 

Annonse

Sunde har jobbet syv år som rådgiver i Fiskeridirektoratet Vest og går nå over til stillingen driftsleder i Bergensselskapet ROVas som holder til på Marineholmen i Bergen. 

Hun har også jobbet som avdelingsingeniør ved Havforskningsinstituttet (HI) i Bergen, og avdelingsingeniør ved Sars International Center. 

Trengte en forandring

Til Kyst.no sier Sunde at det var på tide med en forandring, og startet i den nye jobben mandag 11. februar. 

- Ettersom jeg har jobbet i Fiskeridirektoratet Region Vest i syv år, følte jeg det var på tide å gjøre noe nytt og komme videre i karrieren og utfordre meg selv litt. Jeg er sikker på at denne jobben jeg har tiltrådt i nå, vil gi meg mange nye og spennende utfordringer, og det ser jeg frem til.

ROVas gjør tekniske inspeksjoner og konsulent tjenester som blant annet fortøyning og notsinspeksjon, bunnkartlegging og analysearbeid for havbruksnæringen.

De første dagene har Sunde brukt til å bli kjent med de ansatte og gjøre seg bedre kjent med selskapet generelt og deres systemer.

- Dagene har vært utrolig læringsrike og spennende. Så jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller den nye driftslederen.

Skal koordinere oppdragene

Robert Sørheim Olsen i ROVas sier de stadig øker bemanningen og er glade for å få Caterina Sunde på plass i teamet. Foto: Therese Soltveit.
Robert Sørheim Olsen i ROVas sier de stadig øker bemanningen og er glade for å få Caterina Sunde på plass i teamet. Foto: Therese Soltveit.

Salg og markedssjef Robert Sørheim Olsen sier de stadig øker bemanningen og har ansatt Sunde som driftsleder, og hun skal ha ansvar for koordineringen. 

- Vi produserer jo store mengder dokumentasjon, og Caterina sin jobb er blant annet koordineringen av alle ressursene våre. 

- Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere, men endte på Caterina ettersom hun har mye relevant erfaring og god kunnskap og forståelse for regelverket og standardene til havbruksnæringen. Ikke minst har hun god kjennskap til bransjen, legger Olsen til. 

ROVas:

  • Selskapet har kontorer på Marineholmen i Bergen, og har base for fartøyene på Florvåg på Askøy. 
  • ROVas er eid 50/50 av Noomas (Jon-Terje Lepsøy) og Neptun Marine Consulting (Robert Sørheim Olsen).
  • Flåten består av fire hurtiggående fartøy som opererer i hovedsak sør for Stad. 
  • Det er 15 ansatte i selskapet.

Sunde blir første driftsleder i selskapet, og vil jobbe ut fra kontoret deres i Bergen.

- Som driftsleder vil jeg jobbe med å koordinere våre inspektører som utfører inspeksjon og dokumentasjonsarbeid. Jeg vil også skaffe nye oppdrag og selge tjenester som ROVas utfører. Vi har oppdrettsnæringen som vår største kunde, men jeg ser for meg at vi også kan jobbe mot nye områder der man vil trenge god dokumentasjon på det som står under vann, sier 36-åringen.

Jobben i Fiskeridirektoratet sier Sunde har gitt masse erfaring i hvordan oppdretterne jobber og tenker.

ROVas gjør tekniske inspeksjoner og konsulent tjenester som blant annet fortøyning og notsinspeksjon, bunnkartlegging og analysearbeid for havbruksnæringen. Klikk for større bilde. Foto: ROVas.
ROVas gjør tekniske inspeksjoner og konsulent tjenester som blant annet fortøyning og notsinspeksjon, bunnkartlegging og analysearbeid for havbruksnæringen. Klikk for større bilde. Foto: ROVas.

- Her har jeg vært på blant annet revisjoner og tilsyn på anlegg. Norge har en god forvaltning som er viktig for at næringen driver miljømessig og teknisk forsvarlig. Vi i ROVas skal hjelpe næringen i å følge de kravene som stilles til blant annet god dokumentasjon på tekniske forhold under vann, sier hun til Kyst.no. 

Flyttet til Norge

Sunde kommer fra Tyskland, der hun er født og oppvokst.

- Jeg kom til Norge som 16 åring. De siste årene i Tyskland bodde jeg i Berlin før jeg flyttet til Solund. Når tiden var inne for å studere så gikk veien videre til Florø for å gå på videregående og deretter til Ås/ Oslo, før veien førte meg tilbake til Bergen.

Når 36-åringen ikke er på jobb så går tiden med til familie og friluftsliv-aktiviteter.

- Med hytte både i Sogndal og i Bremanger får jeg både fjell og hav. Jeg er ellers veldig glad i å reise, forteller Sunde, som nå bor med familien sin på Askøy.

- Havet og livet har alltid vært en stor lidenskap, så valget om å studere biologien i havet var ikke vanskelig å ta. Studieretningen jeg valgte var oppdrettsnæringen og her stortrives jeg. Den er i stadig endring og det skjer masse nytt hele tiden, legger hun til.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse