Juryens formann Hans-Jørgen Narum-Hanssen,Proxll, overrekker DVH-prisen for andre gang på rad til AGA, her representert av applikasjonsingeniør Per-Tore Lauvstad.

Ny DVH-pris til AGA på Industriens motemesse

 AGA vant i dag DVH-Prisen 2016 for tredje gang. I år med et produkt som bidrar til avlusing av merder i havbruksnæringen. Produktet er en enkel og effektiv metode for oksydering av sjømerder. DVH-prisen deles ut på Industriens Motemesse til bedrifter med innovative produkter og løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I 2015 vant AGA DVH-Prisen for produksjon av biogass basert på organisk avfall, og i 2001 for gassflaske med fast regulator og tilhørende driftssystem, melder Tess AS i en pressemelding.

 - Dette var moro. Vi ser på dette som en hyggelig anerkjennelse for et nytt produkt i markedet - og en klapp på skuldra for vårt innovasjonsarbeid, sier applikasjonsingeniør Per Tore Lauvstad, ved Linde-gruppens globale innovasjonssenter for havbruksnæringen i Ålesund. Linde eier AGA, som markedsfører produktene.

- Vår løsning for å tilføre oksygen i havbruk er utviklet for å by på riktigere tilførsel og lavere forbruk. Dette skal være lønnsomt for brukerne. Om noen måneder har vi hele produktporteføljen klar for markedet, forklarer Lauvstad, som gleder seg til fortsettelsen.

Juryens begrunnelse:

Årets vinner av DVH-Prisen presenterer en ny og innovativ løsning for en nødvendig operasjon på sitt virkefelt. Den er et viktig bidrag til vekst i en næring som får en solid posisjon i økonomien med et Norge i endring. Den gir også økt konkurransekraft for næringen og sluttproduktet får en høyere og mer stabil kvalitet.

Konseptet løser oppgavene på en enklere og mer effektiv måte enn sammenlignbare løsninger, mener selskapet. Samtidig er den mindre i størrelse og krever færre ressurser til både innstallering og forflytning. Løsningen regulerer seg selv og bruken krever ikke spesialkompetanse.

 Juryens sammensetning

*Salgs- og markedssjef Hans-Jørgen Narum-Hanssen (Proxll)

*Markedsdirektør Frode Soot (TESS)

*Innovasjonsdirektør Jan Dyre-Hansen (TESS)

*Daglig Leder Nils Lauvlid (TESS)