Gå til innhold
Annonse

Ny fiskehelseansvarlig ved Veterinærinstituttet

Dr. Ingunn Sommerset går fra MSD Animal Health til Veterinærinstituttet. Foto: MSD.
Dr. Ingunn Sommerset går fra MSD Animal Health til Veterinærinstituttet. Foto: MSD.

Ingunn Sommerset er ny fagansvarlig fiskehelse ved Veterinærinstituttet, og startet i jobben 1.desember. 

Annonse

Ingunn Sommerset (45) kommer fra MSD Animal Health og går nå over i sin nye stilling ved Veterinærinstituttet (VI) hvor hun har tittelen fagansvarlig fiskehelse, og har fokus på fiskehelse og biosikkerhet. 

- Jeg har blitt tatt godt imot av mine nye kollegaer og har kjent meg hjemme her fra dag en. Den første tiden går jo med til å bli kjent med organisasjonen, så blir jeg mer operativ etterhvert som oppgavene fordeles mellom oss to som er fagansvarlige på fisk, Brit Tørud i Oslo og jeg som sitter i Bergen, opplyser hun til Kyst.no. 

45-åringen påpeker at en annen kjent Brit, med etternavn Hjeltnes og tittel fagdirektør, sitter på nabokontoret her i Bergen.

- Så jeg er privilegert som får jobbe med så dyktige folk, sier hun fornøyd.  

Ingunn Sommerset:

  • Utdanning: Mastergrad i mikrobiologi og doktorgrad i biologi (molekylær virologi).
  • Oppvokst og kommer fra Vanylven kommune, på Sunnmøre.
  • Sommerset flyttet til Bergen i 1992 og har bodd der siden.

Gleder seg til å være faglig nøytral

Sommerset sine oppgaver vil blant annet være å koordinere Veterinærinstituttets fagmøter og kurs, samt være et kontaktpunkt for deres tjenester og kompetanse utad. Hun vil også delta i og lede prosjekter.

- Jeg gleder meg veldig til å utvide min faglige horisont og få innsikt i den imponerende porteføljen av prosjekter, forskning og diagnostikk som VI er i besittelse av. Og så skal jeg innrømme at jeg gleder meg litt til å være faglig nøytral etter å ha jobbet kommersielt en årrekke, forteller hun.

Ingunn Sommerset gleder seg til å utvide sin faglige horisont og få innsikt i Veterinærinstituttets porteføljen av prosjekter, forskning og diagnostikk. Klikk for større bilde. Foto: MSD.
Ingunn Sommerset gleder seg til å utvide sin faglige horisont og få innsikt i Veterinærinstituttets porteføljen av prosjekter, forskning og diagnostikk. Klikk for større bilde. Foto: MSD.

- Bli en enda bedre samarbeidspartner

Somerset ønsker også å bidra til at Veterinærinstituttet kan bli en enda bedre samarbeidspartner, spesielt i forhold næringen og fiskehelsepersonell.

- Etterhvert som jeg har oppdaget hva som er tilgjengelig av fagkompetanse og imøtekommende folk på VI, tenker jeg at det er synd jeg ikke jeg visste om dette tidligere. Så jeg har lyst å bidra til å gjøre VI kjent/mer tilgjengelig for dem som befinner seg «der det skjer», opplyser hun. 

Variert bakgrunn

Bakgrunnen hennes fra havbruksnæringen er først 3,5 år på Havforskningsinstituttet der hun forsket på nodavirus som er et problem på oppdrettskveite og torsk, noe som resulterte i en doktorgrad i 2004.

- Deretter har jeg jobbet i legemiddelfirmaet MSD Animal Health. Først ti år i forskningsavdelingen, hovedsakelig med vaksineutvikling, og dernest fire år på salg og markedssiden hvor jeg ledet teknisk avdeling.

Somerset har også jobbet mye med problemstillinger knyttet til immunologi, vaksiner og infeksjonssykdommer på laksefisk, spesielt PD.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse