Lene Høgset, teknisk sjef for akvakultur i MSD Animal Health ønsker Ronan Nicolas Rouxel velkommen til Bergen og MSD Animal Health

Ny forskningsdirektør i MSD Animal Health

Dr. Ronan Nicolas Rouxel er ansatt som administrerende direktør i MSD Animal Health Innovation i Bergen, forskningsavdelingen som blant annet leder den globale utviklingen av nye vaksiner og legemidler til laks og ørret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Stillingen som vår forskningsdirektør er en viktig bidragsyter til oppdrettsnæringen. Dr. Ronan Nicolas Rouxel tar med seg bred erfaring og kunnskap om vaksinologi og har høy integritet. Vi er meget glade for at han flytter til Norge og tar på seg å lede forskningsarbeidet for vaksiner og legemidler til laks og ørret, sier Dafydd Morris, administrerende direktør for MSD Animal Health Norge i en pressemelding.
Dr. Ronan N. Rouxel etterfølger Dr. Petter Frost, som nå er direktør for Bioteknologirådet.

- Lakseoppdrett er samfunnsnyttig!

Ronan Nicolas Rouxel er fransk-kanadisk. Han har doktorgrad i immunologi og virologi fra INRS-Institut Armand-Frappier i Canada, og har arbeidet i Canada, Frankrike og Belgia med forskning på virus og vaksiner.
Ronan er en forkjemper for fiskeoppdrett, som han mener er viktig for samfunnet og miljøet.

- Jeg valgte denne bransjen og dette selskapet fordi forskning er en del av MSD Animal Health sitt DNA. De er dedikert til forskning for bedre dyrehelse og dyrevelferd, og dette arbeidet er i tråd med mine egne verdier. Vi kan ikke fiske mer av begrensede fiskeressurser, derfor er oppdrettsnæringen så viktig. Verden trenger bærekraftig matproduksjon. Jeg er opptatt av at arbeidsgivere skal bidra til et bedre samfunn og at de tar vare på de ansatte. MSD Animal Healths forpliktelse til å arbeide for sunnere dyr og økt bærekraft, samt gode ordninger for de ansatte, gjorde at jeg valgte dette selskapet, sier Ronan.
Ronan er en habil vannpolo-spiller, noe han har drevet aktivt med i 20 år. Han er også en stor friluftsentusiast. Både Ronan og familien har reist mye i naturen i de nordiske landene og er godt vant med snø og store forskjeller i årstidene.

Tror på enda bedre fiskehelse

Ronan har vært ansatt i MSD Animal Health i noen uker. Som forskningsdirektør har han fått kjennskap til den omfattende forskningen MSD Animal Health-konsernet har på laks og ørret - også på sykdommer der selskapet enda ikke har kommersialisert vaksiner eller medisiner.
 - Det klart at vi kommer til å ha enda bedre og flere løsninger i fremtiden. Forskning og utvikling av nye vaksiner og legemidler tar mange år, og MSD Animal Health er meget godt posisjonert til å hjelpe oppdretterne med å ha enda bedre verktøy mot sykdommer og slik bidra til god fiskehelse, sier Ronan.

Han viser blant annet til MSD sine forbedringer innen behandling av vintersår, og den økte satsingen på å kontrollere lakselus, med helautomatisk lusetelling for overvåkning og lusemiddel for behandling.
- Akvakultur kommer til å bli en enda større «gamechanger» de neste 10-20 årene. Jeg ønsker å bidra til at denne veksten skal være så bærekraftig som mulig. MSD Animal Health utvikler de riktige løsningene for at næringens kommende vekst skal være bærekraftig. Jeg er overbevist om at vi kommer til å se gode, positive endringer innen lakseoppdrett i tiden fremover, og jeg gleder meg til å bidra, sier Ronan.