Gå til innhold
Annonse
Havbruksloggen illustrasjonsfoto.
Havbruksloggen illustrasjonsfoto.

Den kjente flash-manøvreringen i Havbruksloggen fases nå ut, og inn kommer det en helt ny og moderne kart-modul. Her vil mange nye funksjonaliteter møte brukerne allerede i fugleperspektiv av oversikten til lokaliteten, melder selskapet. 

Annonse

- Dette blir en kraftig modernisering av en, om ikke ‘den’ største funksjonaliteten i Havbruksloggen, forteller daglig leder Magnus Skyrud Jensen i en pressemelding. 

Den tidligere løsningen som han betegner som ‘flashen’ gir et statisk bildet i fugleperspektiv, der oppdretterne kan grafisk klikke seg ned i anlegget og få eksakte illustrasjoner helt ned på komponentnivå i sine fortøyningssystem.

Daglig leder Magnus Skyrud Jensen. Foto: Privat.
Daglig leder Magnus Skyrud Jensen. Foto: Privat.

Nye funksjonaliteter

- Når den nye kart-teknologien kommer vil mange nye funksjonaliteter komme på plass, og man kan enkelt zoome seg inn og ut i hele Norge for å se på sine anlegg, servicestasjoner og lager, fortsetter han.

Grafiske illustrasjoner over avvik, dybde, sensor-data, GPS-posisjoner og helningsgrader på liner er bare noen få funksjonaliteter man kan ta i bruk med den nye teknologien. Man vil også ha live-tracking av båter i samme kartet for optimal planlegging og kontrollstyring.

Utfasingen av den nåværende flash-manøvreringen, og inn med ny kart-teknologi, vil skje i løpet av årets første og andre kvartal. 

- De som bruker systemet vil merke lite til selve utfasingen. Anleggene vil gradvis dukke opp i det nye kartet, sier han.

Han påpeker at denne oppgraderingen er viktig for å fortsatt levere et produkt med lavt brukergrensesnitt. Med stadig nye og oppdaterte standarder rundt dokumentering, er enkeltheten rundt et styring, kontroll og vedlikeholdssystem helt avgjørende for å hjelpe til med effektiv drift av lokalitetene. Nye funksjonaliteter er utelukkende utviklet på bakgrunn av samarbeid og tilbakemelding fra dagens oppdrettere. På den måten er man sikker på å få et produkt som fungerer.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse