Den andre på kort tid, «Vinknes», er overlevert fra GMV til Cermaq

Ny oppdrettsbåt overlevert til Cermaq

Grovfjord Mek. Verksted overlevert fredag oppdrettskatamaranen «Vinknes» til Cermaq Norway avd. Nordland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bnr 152 «Vinknes» er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK32002 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 stk. capstaner på 2 og 5 tonn, samt hydraulisk HT vasker, heter det i en pressemelding.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og sofagruppe. I tillegg et stort dekkshus med verksted, garderobe/tørkerom samt WC. 

Hovedmotorene yter 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 47,5 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

- Cermaq Norway velger GMV fordi de er konkurransedyktige på pris, de leverer topp kvalitet og har god oppfølging gjennom byggeperioden, sier Frode Holmvaag, Leder Sjø Nordland i Cermaq Norway. I tillegg synes vi at det er gledelig at vi nok en gang finner konkurransedyktige leverandører lokalt, sier Holmvaag. For oss er det avgjørende viktig å ha en klynge av sterke leverandører i regionen som virkelig kan og forstår havbruk. GMV gjør definitivt dette, og det er derfor vi valgte dem, fortsetter Holmvaag.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. 

I november ble søsterskipet bnr 151 «Lundøy» overlevert til Cermaq Norway.