Ny rapport om havbrukets miljømessige bærekraft
I diskusjonen rundt havbruksnæringens miljømessige bærekraft er det en ting som er avgjørende; forskningsbasert dokumentasjon. Nå foreligger en ny rapport som sammenstiller kunnskap og drøfter havbruksnæringens miljømessige bærekraft, melder FHF
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Rapporten vurderer i hvilken grad norsk oppdrettsnæring er konkurransedyktig mot annen matproduksjon i et miljø- og bærekraftsperspektiv.
Den gir og en sammenstilling mellom laks, kylling, storfe og svin ut ifra dokumentasjon av de viktigste miljøindikatorer som CO2 fotavtrykk, forbruk av ferskvann, fôrfaktor, proteinretensjon og spiselig kjøtt per kilo fôr.
Analysen er gjennomført av forskerne Atle Guttormsen, professor ved NMBU, Frank Asche, professor ved Universitetet i Stavanger og Ivar Pettersen, seniorådgiver ved NIBIO og førsteamanuensis ved NMBU.
Det er gjort betydelig forskning og dokumentasjon på de fleste sider ved lakseoppdretten, ikke minst de miljømessige.
Du finner rapporten og informasjon om prosjektet her