Bernt Egil Riple er prosjektleder for det nye visningssenteret Lerøy Vest og Norges Fiskerimuseum vil bygge. Ambisjonene hans er å skape Norges fremste visningsanlegg for havbruksnæringen. Foto: privat.

Nyansatt prosjektleder vil bygge Norges fremste visningsanlegg

Bernt Egil Riple er ansatt som prosjektleder for det nye samarbeidsprosjektet Lerøy Vest og Norges Fiskerimuseum har satt i gang, og vil bygge Norges fremste visningsanlegg for havbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bernt Egil Riple fra Austevoll startet i sin nye stilling den første september, og arbeide som prosjektleder for det  visningssenteret Norges Fiskerimuseum og Lerøy Vest skal starte etableringen av i høst.

Senteret er fremdeles under planlegging, og partene har opplyst at det legges ned betydelige ressurser i visningstilbudet.

Riple kommer fra stillingen driftsleder i Lerøy Seafood Group, og skal nå over i en 100 % stilling hos Norges Fiskerimuseum frem til prosjektet på to år er over.

- Mine planer og ambisjoner for det nye visningssenteret er å bygge Norges fremste visningsanlegg for havbruksnæringen, konstaterer han. 

I første omgang skal Riple lede arbeidet med å utvikle og etablere konseptet som skal benyttes når visningsanlegget skal åpnes.

Kunnskap om båter og flåter

Riple har permisjon fra jobben i Lerøy, mens han er i stillingen ved museet.

- Dette er foreløpig frem til visningsanlegget er klart, påpeker han.

Riple har jobbet i næringen i mange år og forteller han har mye kunnskap om næringen.

- Spesielt god kunnskap og erfaring har jeg med å bygge båter/flåter som benyttes ute på anleggene. Jeg har hatt mye besøk av folk flest når jeg har vært ute på anleggene og har en del erfaring med hva de lurer på, legger han til. 

- Hva skal visningssenteret hete? Har det fått noe spesielt navn?

- Nei, ikke foreløpig. Det er for tidlig å si noe om senteret, men det skal bli et godt formidlingssenter for havbruksnæringen i sin helhet, hvor folk skal kunne komme å få innsikt i hvordan næringen drives og hvor viktig den er for matproduksjon i verden. Man får komme tett på merdkanten og folket som jobber der, opplyser Riple.