Rognkjeksanlegget til "Landbasert Akvakultur Norge" skal bygges i Lyngdal (lilla prikk). Illustrasjon: Fiskeridirektoratets kartløsning.

Nytt anlegg skal dekke behovet for rensefisk i sør

I disse dager bygges et nytt rognkjeksanlegg i Lyngdal. Med dette skal behovet for rognkjeks i området dekkes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er selskapet «Landbasert Akvakultur Norge», med Trond Rafoss i spissen som nå bygger opp et lite rognkjeksanlegg.

Trond Rafoss. Foto:Privat.

- Vi regner med å klekke cirka 300 000 rognkjeks i år for å dekke behovet for rensefisk til lokale anlegg i området. Det blir også bygget slik at man kan dyrke tare i tidligere stadier, før utsett i sjø der, forteller Rafoss til kyst.no.

Rafoss har blant annet tidligere jobbet 15 år som forsker i NIBIO, samt startfôring og klekking av piggvar, og er engasjert i taredyrking.

- Vi regner med at det nye anlegget skal være oppe og gå i løpet av april. Selv om det er en liten produksjon er det en lokal produksjon til å dekke etterspørselen lokalt, noe vi er svært fornøyde med da vi ønsker å skape mest mulig arbeidsplasser i området, sier han.

Og selskapsnavnet «Landbasert Akvakultur Norge», kommer nettopp av at han generelt har tro på at nettopp landbasert akvakultur vil spille en viktig rolle fremover.

- Det kan kanskje høres litt vel ambisiøst ut, men jeg ser store muligheter for slik virksomhet i området her vi ligger tett på Norskerenna, konkluderer han.