Gå til innhold
Annonse
Fiskebåter fra Copeinca
Fiskebåter fra Copeinca

China Fishery Group har lagt inn et nytt bud på Copeinca som er 14,2 prosent høyere enn det første budet som ble avvist.

China Fishery Group kan endelig få kloa i Copeinca. Foto: China Fishery Group.
China Fishery Group kan endelig få kloa i Copeinca. Foto: China Fishery Group.

China Fishery Group har i morgentimene lagt inn et nytt bud på fiskemelprodusenten, Copeinca pålydende 68,17 kroner per aksje. Det nye budet er dermed 14,2 prosent over tilbudsprisen som ble gitt i april.

- China Fishery Group er glade for å kunne melde at deres indirekte datterselskap Grand Success Investment(Singapore) Private Limited har til hensikt å fremme et nytt bud på Copeinca til en pris på 68,17 kroner per aksje. Det nye budet gir en premie på 17,5 prosent over sluttkurs den 21. juni, en premie på 14,2 prosent over tilbudsprisen i det frivillige tilbudet gitt av Cermaq 29. april, og en premie på 74,1 prosent over snittet den siste uken som sluttet 25. februar før China Fishery Group la inn sitt første bud, heter det i børsmeldingen.

China Fishery Groups selskap, Grand Success Investment eier 8,22 prosent av utestående aksjer i Copeinca og brukte 21. juni sin «call option» til å kjøpe 8,97 prosent av aksjene i Copeinca fra Veramar Azul S.L. I tillegg har selskapet fått forhåndsgodkjenning fra vel 40 millioner aksjer, tilsvarende 57,04 prosent av aksjene i Copeinca fra flere aksjonærer, inkludert Dyre Coriat Holding S.L., Weilheim Investments S.L. og Cermaq.

Cermaq positive

Cermaq skriver i en påfølgende børsmelding at de er positive til budet fra Copeinca og vil være villig til å selge seg ut.

- Styret i Cermaq har tidligere uttrykt sin støtte til Copeincas forsøk på å finne en god strategisk løsning for selskapets aksjonærer. Derfor ønsker Cermaq velkommen det frivillige tilbudet fra China Fishery Group på alle aksjer i Copeinca, og har inngått avtale om forhåndsaksept for alle aksjene eid av Cermaq ASA. En gjennomføring av det frivillige tilbudet vil gi Cermaq et salgsvederlag på ca 928 millioner kroner og en gevinst på 114 millioner kroner, skriver Cermaq.

Les også: Cermaq gir opp Copeinca

Les også: Kan tvinge fram Cermaq-bud på Copeinca