Gudmor Torill Pettersen i aksjon med champagneflasken da hun fikk æren av å døpe fartøyet «Labridae». Foto: Trond Hammervik.

Nytt fartøy fra Åkerblå døpt

Det nye fartøyet «Labridae» ble nylig døpt på Rabben Marina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

 «Labridae» er en 40 fots arbeidsbåt som Skarsvåg Boats har levert til fiskehelsetjenesten Åkerblå. Det er den tredje båten som frøyabedriften har bygget for Åkerblå.

Styreleder og eier Arild Kjerstad sier i en kommentar til Kyst.no at det er kjempestas med ny båt, og at dåpen gikk veldig bra.

Asgeir Østvik som er styremedlem og eier mener båten er godt rustet for sine oppgaver.

- Jeg ønsker å trekke frem båtens tekniske grad. Den er veldig godt utstyrt, forteller han. 

- Det er et fartøy som skal være bygd for fremtiden. Det skal utføre miljøoppdrag for oppdrettsnæringen på en effektiv måte med god kvalitet. Vi ønsker å være i front når det gjelder utvikling og kvalitet, og da er dette en viktig investering.

Spesielt navn

Dersom du lurte på navnet, er forklaringen at «Labridae» er det vitenskapelige navnet på leppefisk. Åkerblå sine to eldre båter er kalt opp etter leppefiskartene «Blåstål» og «Bergnebb».

Den nye båten skal være spesielt utviklet for de ansatte, og setter særlig fokus på HMS og utstyr som gir de ansatte en god og trygg arbeidshverdag.

Rundt 50 ansatte og inviterte var til stede på Rabben da Åkerblås 40 fot nye arbeidsbåt nylig ble døpt. 

Gudmor til båten er Torill Pettersen, som er daglig leder ved Frøya Næringsforum. 

Teknisk info om fartøyet: 

  • Styrhuset på båten er i glassfiber plassert på gummilabber, levert av Bruksplast AS.
  • Fartøyet har Raymarine og Olex navigasjons systemer, levert av Raymarine Norge og Maritim Elektro AS.
  • Hydraulikksystem og thruster SH160 er levert av Sleipner Motor, hydraulisk nokke og teinehaler, levert fra Hydema Syd AS.
  • Båten har en toppfart på 35 knop.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.