Benchmark Genetics har omorganisert for fremtiden. Foto: Benchmark.

Nytt lederteam skal føre Benchmark Genetics inn i fremtiden

Det skjer mye spennende innenfor avl og genetikk på oppdrettsarter, også utover laks. Benchmark Genetics har tatt strategiske grep som blant annet innebærer en reorganisering av divisjonen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jan-Emil Johannessen er blitt utnevnt til å lede den nye divisjonen Benchmark Genetics, (tidligere Benchmark Breeding & Genetics) samtidig som han viderefører sin rolle som CEO i SalmoBreed AS. Samtlige av divisjonens aktiviteter innenfor atlantisk laks (SalmoBreed AS, StofnFiskur hf og Akvaforsk Genetics Center AS), blir nå integrert inn i én organisasjon.

Denne endringen har medført at Jónas Jónasson, CEO i StofnFiskur, også er blitt tildelt rollen som Head of Production, med et overordnet ansvar for alle produksjonsenhetene på tvers av divisjonen. Morten Rye, CEO i Akvaforsk Genetics Center AS, skal i tillegg til dette ansvaret også lede de samlede genetikkressursene i divisjonen i rollen som Director of Genetics. 

Jan-Emil Johannessen leder divisjonen Benchmark Genetics, og fortsetter som CEO i SalmoBreed. Foto: Benchmark.

Aktivitetene knyttet til Benchmark sine avlsprogrammer på Nile Tilapia og L.Vannamei reker, blir integrert gjennom delt ledelse innenfor rollene markedsføring, finans, fiskehelse, kvalitet, IT, teknisk støtte og genetikk. Som et ledd i denne endringen har Bára Gunnlaugsdóttir blitt utnevnt som Head of Strategic Operations og Rudi Ripman Seim som Head of Fish Health Management for divisjonen. Bára, som har arbeidssted på Island, skal i sin nye rolle ha ansvar for Benchmark Genetics sin kvalitetsledelse, strategiske forretningssystemer, og lede diverse globale prosjekter. Rudi skal ha ansvar for fiskehelse og fiskevelferd på tvers av alle divisjonens avlsprogrammer. Han vil utøve sine oppgaver fra Norge. Øvrige roller i ledergruppen til Benchmark Genetics vil bestå som før reorganiseringen. 

Benchmark Genetics

Divisjonen Benchmark Genetics samler selskapene SalmoBreed AS, StofnFiskur HF, Akvaforsk Genetics Center AS, Spring Genetics og Genética Spring. Divisjonen er verdensledende innen avl og genetikk på atlantisk oppdrettslaks, tilapia, reker og rognkjeks, som blir produsert i Norge, Island, USA, Mexico, Brazil og Colombia. Divisjonen er også ledende i verden innen tekniske genetiske tjenester til akvakulturnæringen gjennom Akvaforsk Genetics. Divisjonen er underlagt det britiske børsnoterte selskapet Benchmark Holdings plc.

- Jeg har stor tro på at endringen vi nå har gjennomført vil forberede organisasjonen vår for fremtiden og styrke vår posisjon innen genetikk for Atlantisk laks. Den vil også bistå oss i å utvide våre kommersielle aktiviteter i nye regioner og markeder for tilapia og reker, sier Jan-Emil Johannessen, Head of Benchmark Genetics.

- Atlantisk laks er helt klart vår største aktivitet nå, men fremtiden ser meget lovende ut for våre avlsprogrammer innenfor reker og tilapia. Den nye organiseringen vil bidra med kompetanse og ressurser som vil være nøkkelen til å lykkes med vår strategi for disse artene, avslutter Johannessen. 

Benchmark Holdings plc

Benchmark utfordrer dagens tilstand innenfor landbruk, akvakultur og dyrehelse. Siden oppstarten i 2000, har selskapet kontinuerlig jobbet med å bygge en plattform for å kunne bistå kundene i å ta kontroll over det biologiske miljøet, gjennom å tilby tjenester innenfor genetikk, ernæring, helse og kunnskap. Benchmark sin dybdekunnskap innenfor biologi, gjør oss i stand til å kunne bidra til å løse de store utfordringene som finnes innenfor akvakultur, husdyrhold og kjæledyr-sektoren. Selskapet kan vise til stor kapasitet og distribusjonsevne til de store vekstmarkeder, og har etablert forsknings- og produksjonsanlegg, laboratorier, vaksinefabrikker og salgskontorer spredd over 27 land, på 5 kontinenter. Benchmark har i underkant av 1000 ansatte. For ytterligere informasjon, vennligst besøk vår hjemmeside www.benchmarkplc.com 

Det nye organisasjonskartet for Benchmark Genetics ledelse blir slik:

  • Jan-Emil Johannessen: Head of Benchmark Genetics division, og CEO of SalmoBreed AS
  • Jónas Jónasson: Head of Production, og CEO of StofnFiskur hf
  • Morten Rye: Director of Genetics, og CEO of Akvaforsk Genetics Center AS
  • Hernan Pizzaro: Operations Director Tilapia
  • Oscar Hennig: Operations Director Shrimp
  • Jon Crowther: Divisional Finance Director
  • Birgitte Sørheim: Divisional Marketing Director
  • Alan Tinch: Divisional Technical Director
  • Rudi Ripman Seim: Head of Fish Health Management
  • Bára Gunnlaugsdóttir: Head of Strategic Operations
  • Håvard Bakke: Divisional Business Development Director
  • Marcela Salazar: Production Manager Shrimp