Jan Børge Harsvik er blitt ny key account manager for habruk i Protan. Foto: Protan.

Nytt medlem i Protan-teamet

Protan har ansatt Jan Børge Harsvik (46) Key Account Manager for havbruk

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette forteller selskapet i en pressemelding.

- Gjennom de siste årene har Protan økt sitt tilbud av innovative og miljøvennlige løsninger med høy
kvalitet innenfor havbruks- og oppdrettssegmentet. Nå forsterker vi satsingen ytterligere ved å ansette Jan Børge Harsvik som KAM for Havbruk, forteller selskapet.

De forteller videre at Jan Børge kommer fra stillingen som salgsleder for tekniske tekstiler havbruk hos FiiZK (tidligere Botngaard). Han har stor kompetanse omkring havbruk og oppdrett.

- Vi er stolte av å få Jan Børge med på laget, understreker de i meldingen.

Bred erfaring

Harsvik har jobbet med tekniske tekstiler for havbruk i flere år. Han har stor erfaring med bruk av PVC-duk i form av skjørt for bekjempelse av lakselus i oppdrettsnæringen og har jobbet tett med små og store oppdrettsfirma for å tilpasse løsninger.

Selskapet legger til at Jan Børge hadde allerede erfaring som kjøkkensjef og vinkelner på kjente hoteller og restauranter i Norge og Europa da han tok steget over til leverandørnæringen for oppdrett.

Enkel avgjørelse

- Protan er et industrikonsern som er verdensledende innenfor sine segment, og da de spurte om jeg ville være med på laget var det en enkel avgjørelse å ta. Jeg ser frem til å jobbe for et spennende selskap som har mye å tilby havbruksnæringen. Det sterke fokus på innovative og bærekraftige løsninger som ikke avgir mikroplast er en av de viktigste grunnene til at jeg valgte å starte i Protan, sier Harsvik.

Han legger til at han ser at mange selskaper fortsatt velger standard løsninger på tekniske tekstiler uten å hensynta de ulike særegenhetene som påvirker de forskjellige lokalitetene.

- Protan har en enorm in-house kompetanse og i samarbeid med oppdrettsfirmaene kan vi gjøre lokale tilpasninger som gir langt
bedre resultater, forteller Harsvik.

Reduserer plastproblematikk

Selskapet forteller at de i 2019 ble en betydelig leverandør innenfor oppdrettsnæringen gjennom å levere bærekraftige og innovative produkter som luseskjørt og tangskog.

- Våre løsninger har i stor grad bidratt til å redusere plastproblematikken og bruken av tau og bly innenfor oppdrettsnæringen. Vi opplever stor interesse for våre løsninger både i Norge og i utlandet og å få Jan Børge med på laget vil styrke oss i denne satsningen, sier direktør for tak og membraner, Frank Utheim i meldingen.