Gå til innhold
Annonse
Ocea 400 CRM feed barge
Ocea 400 CRM feed barge

Ocea gruppen har inngått en avtale med Direct Connect AS som gir dem muligheter til å levere høyhastighets kommunikasjon til landbase og båter i områder som er vanskelig tilgjengelige med dagens ordinære løsninger.

Annonse

Ifølge en pressemelding fra Ocea har Direct Connect lang erfaring med å levere bredbåndstjenester til næringsdrivende i områder hvor bredbåndtilknytning inntil i dag har vært umulig.

- Direct Connect har i dag Norges beste bredbåndsdekning innen 5G. Bredbåndet går over 5,5 Ghz radioteknologi som gir en rask og stabil linje, skriver de.

Direct Connect har ifølge pressemeldingen dekning i over 105 kommuner og jobber kontinuerlig med nye prosjekter for å utvide dekningen.

Mange oppdrettsanlegg ligger i dag i områder hvor det kan være problematisk med tilgang til bredbånd, og mulighetene til å fjernstyre anleggene har derfor vært vanskelig å kunne tilby.

- Ocea vil sammen med Direct Connect bygge ut løsninger som vil åpne for å tilby bredbånd sammen med vårt øvrige sortiment og sikre tilgang på viktig informasjon for oppdretterne.

Ocea skriver at alt utstyr som blir installert, kan via deres ”Remote Control Room” bli fjernovervåket fra hvilken som helst plassering.

- Denne løsningen vil gi muligheter til å kontrollere anlegget og ha en trygg drift selv om det skulle være dårlig vær og man ikke kommer ut på anlegget, skriver de.