Gå til innhold
Annonse
Henning Beltestad, Ocean talent Camp
Henning Beltestad, Ocean talent Camp

Hele 2500 ungdommer var på plass under årets Ocean Talent Camp på Amalie Skram skolen i Bergen Der var de for å lære om norsk havbruk og få et innblikk i de forskjellige havbruksaktørene.

Annonse

Therese Soltveit

Ocean Talent Camp i Bergen blir arrangert for første gang på Vestlandet i år og skal gå over to dager. 

Åpningstalen til campen ble gjort av programleder Eldrid Borgan fra Schrödingers katt, som tok for seg avhengigheten og viktigheten av vann i verden.

Henning Beltestad holdt foredrag om Lerøy sin virksomhet for 2500 entusiastiske ungdommer på årets Ocean talent Camp.  Foto: Therese Soltveit
Henning Beltestad holdt foredrag om Lerøy sin virksomhet for 2500 entusiastiske ungdommer på årets Ocean talent Camp. Foto: Therese Soltveit

Etter de hadde vist en film om Lerøy sin oppdrettsprosess til ungdommene, tok konsernsjef Henning Beltestad ordet, der han informerte ungdommene om hvordan hverdagen er i oppdrettsselskapet. - Det er et enormt potensiale i sjøen, fiskeri kommer til å være stabilt. Men havbruk derimot kommer til å vokse, sier han til elevene.

Beltestad tok opp viktigheten av å dyrke ingrediensene selv.

- Vi har startet et prosjekt med Bellona, der vi dyrker blåskjell og alger rundt anleggene våre og fôrer fisken med melet fra blåskjellene som igjen blir råvarer til fôr til fisken. Dette er en bærekraftig måte å drive næringen på, sier han.

- Jeg håper flest mulig av dere ungdommene vil ta del i fremtidens havbruk, avsluttet han.

Les også: - Blått samarbeid sikrer fremtidens talenter

- Formålet er å øke elevenes kunnskap om havnæringene, arbeidslivet, samfunnet vi lever i. Ungdommen får hjelp til å definere seg selv og sine egne talenter og interesseområder, sier Benedicte Skogen fra NCE Seafood Innovation Cluster, som er prosjektleder for Ocean Talent Camp Vest.

- Ocean Talent Camp er en møteplass for ungdom som står overfor utdannings- og yrkesvalg. Det blir et spennende møte med rollemodeller, bedrifter, organisasjoner i havnæringene, sier Anne-Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.

  • Ocean Talent Camp har siden 2013 vært kjørt som et opplegg for de havbaserte næringene, og oppstod først i kjølvannet av Nor-Shipping.
  • Arrangementet er et samarbeid mellom Maritimt Forum Bergensregionen, NCE Subsea, NCE Maritime CleanTech, NCE Seafood Innovation Cluster og UPTIME Centre of competence.
Ocean Talent Camp 2015 i Bergen
Ocean Talent Camp 2015 i Bergen

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse