Nytt styre i Oceana. F.v. Kari Lisbeth Fjørtoft (nestleder), Kristin Alnes (styremedlem), Janita Arhaug (leder), Kari Elisabet Mørkeset (kasserer), Anja Liv Arnesen (styremedlem). Ikke med på bildet: Åshild Blindheim (vara). Foto: Oceana

Oceana ønsker å synliggjøre kvinner

Formålet til Oceana er å være et aktivt forum for kvinner ansatt i selskaper innenfor, og med tilknytning til den marine bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gjennom 45 bedrifter har Oceana en medlemsportefølje på rundt 85 medlemmer fra ulike deler av marin bransje på Sunnmøre. Nå ønsker organisasjonen å få med flere damer fra regionen!

Vil ha flere kvinnelige ledere

Fiskeri- og havbruksnæringen er fortsatt mannsdominert både til sjøs og på land, spesielt i ledende posisjoner.

- Vi ønsker å synliggjøre kvinnene i næringen, og å tilrettelegge for nettverksbygging. Oceana håper å bidra både til at flere jenter rekrutteres til den marine bransjen, og at flere tar steget videre til ledende stillinger. Gjennom faglige og sosiale arrangementer ønsker vi derfor å bidra til at medlemmene får en faglig utvikling, og et bredere perspektiv og forståelse for bransjen som helhet, sier nyvalgt styreleder Janita Arhaug.

Under generalforsamlingen 13. februar ble det valgt nytt styre i Oceana.

Oceana

Våren 2000 under en stor fiskerimesse i Brussel våren, fikk noen jenter fra Ålesund idèen om å danne en arena for kvinner i sjømatnæringen.Organisasjonen ble formelt stiftet 26. januar 2001.