Gå til innhold
Annonse
Kurt Oddekalv
Kurt Oddekalv

Lederen av Norges Miljøvernforbund mener Natur og Ungdom noen er naive amatører og kaller arrangementet deres for en tomtønnefest.

Annonse

Lørdag var et tusentalls mennesker samlet på Torget i Kabelvåg for å markere motstand mot oljeboring i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Arrangementet var i regi av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja på den ene siden og Naturvernforbundet og Natur og Ungdom på den andre.

Oddekalv etterlyser handling fra Natur og Ungdom. Her sprer han slam under AquaNor. Foto: Kari Johanna Tveit.
Oddekalv etterlyser handling fra Natur og Ungdom. Her sprer han slam under AquaNor. Foto: Kari Johanna Tveit.

Oddekalv etterlyser handling og er skeptisk til måten Natur og Ungdom stjal oppmerksomhet fra saken kjerne i arrangementet "Folkefest mot oljeborring i Lofoten".

– De er naive, og kan ikke nok om verdens ondskap. Dette er en sak som er for viktig til å overlate til amatører, og arrangementet kan kort og greit oppsummeres som en tomtønnefest, sier Oddekalv til NRK Nordland.

Fnyser av påstandene

Leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, fnyser av påstandene til Oddekalv.

– Oddekalv aner ikke hva han snakker om. Jeg skulle likt og sett Oddekalv gjøre i nærheten av den jobben som hver eneste en av disse ungdommene gjør, sier hun.

– Hvis det er noen som ikke klarer å skape folkelig engasjement, så er det han. Så vidt meg bekjent er dette første gangen Oddekalv har dukket opp på en Folkeaksjonen-arrangement, så jeg tror ikke han er i posisjon til å uttale seg om noe av dette her.

Les hele saken her (ekstern lenke).

Annonse