Illustrasjonsfoto: Økokrim.

Økokrim vil ha Nord Senja Laks "lakselus-dom" til høyesterett

Høsten 2015 ble Nord Senja Laks idømt en bot på fem millioner for feilrapportering av lakselus. Økokrim anket forholdet og ville blant annet ha en høyere bot, men det fikk de ikke gjennomslag for i Langmannsretten. Nå anker de til høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Økokrim gikk til sak mot Nord Senja Laks etter underrapportering av lakselus, og selskapet ble etter å ha erkjent straffskyld, ilagt en bot på fem millioner i tillegg til fengselsstraff for daglig leder.

Økokrim anket så dommen med ønske om høyere bot, og inndragelse av konsesjon. Saken kom så opp i Hålogaland Lagmannsrett, som onsdag 25 mai avsa dom i straffesaken, men ingen av ankene fikk gjennomslag.

- Vi er fornøyd med at Økokrim ikke vant gjennom med rettighetstapet. Lagmannsrettens vurdering av de faktiske og rettslige spørsmål saken har reist på rettighetstap samsvarer med våre vurderinger, uttalte Charles Høstlund administrerende direktør i NRS i en kommentar til kyst.no kort etter rettsaken.

Han ga også uttrykk for at de fremdeles synes boten på fem millioner var for høy, men ville selv ikke anke da de ønsket å legge saken bak seg.

Men i dagens papirutgave av Avisa Nordland, kommer det frem at Økokrim nå har anket til høyesterett. De vil fortsatt øke boten og idømme selskapet rettighetstap/tap av konsesjon.