Helgeland Marinasystemer satser på å bygge enda større betongflytebrygger til næringen. Foto: Helgeland Marinasystemer.

Økt etterspørsel etter skreddersydde betongflytebrygger

Utstyrsleverandøren Helgeland Marinasystemer AS kan vise til økt omsetning i 2015. Mo i Rana-selskapet opplever nå en økt etterspørsel etter større og skreddersydde betongflytebrygger og ønsker å satse videre på dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet omsatte for cirka 23 millioner i 2015, en økning på rundt ni millioner kroner fra året før.

- Vi er godt fornøyd med fjoråret, positiv økning både innenfor marina og havbruk-fiskeri, sier daglig leder Rune Mikalsen i Helgeland Marinasystemer AS.

helgeland-marinasystemer-as

Det Mo i Rana baserte selskapet Helgeland Marinasytemer AS, tidligere kjent som Betongflytebrygger AS, er en av de eldste og største betongflytebrygge-leverandørene i Norge. Selskapet har serieprodusert betongbrygger siden begynnelsen av 90-tallet.

- Endring i organisering av selskapet er årsaken til økningen i omsetning. Tidligere drev vi kun med produksjon av betongflytebrygger til en leverandør, nå har vi bygd opp eget salgs- og markedsapparat. Der vi selger komplette løsninger innenfor marina. Samtidig har vi et økt fokus mot havbruksnæringen og fiskeri, forklarer Mikalsen til kyst.no.

Han beskriver driftsresultatet, som har gått opp 717 000 kroner som et greit resultat.

- Vi bør nok kunne forvente en resultatgrad på 5-7 % innen vår bransje, sier han.

Daglig leder Rune Mikalsen i Helgeland Marinasystemer. Foto: privat.

Skreddersyr løsninger

Det selskapet spesielt har gjort rettet mot fiskeoppdrett er skreddersydde løsninger på brygger som brukes i forbindelse med slakteri, større servicefartøy og arbeidsbåter.

- Vi har levert flere bryggeløsninger til blant annet Nordlaks Oppdrett, Eidsfjord Sjøfarm, Egil Kristoffersen & Sønner, Wilsgård Fiskeoppdrett med flere. Det dukker stadig opp henvendelser der det etterspørres løsninger som er utenfor standard produkter for vår del, der vi prøver å komme frem til løsninger som passer kundene og deres behov, legger han til.

Underleverandør

I tillegg så er selskapet underleverandør til AkvaDesign Systems AS, der produserer de flytekrage i betong til deres lukkede merdsystem.

- Det har vært et veldig spennende prosjekt for vår del, der vi har måttet utviklet både produksjonsutstyr og løsninger til produktet, samt komponenter til sammenkobling av enheter. Utviklingen har vært i tett samarbeid med AkvaDesign Systems og andre underleverandører, forklarer Mikalsen. 

- Hvilke investeringer har dere gjort i år som kan påvirke regnskapet for 2016? 

- Vi har ikke gjort noen større investeringer i materiell, men har økt markedsføring og salgsaktivitet mot tidligere nevnte næringer.

- Positiv vekst

Mikalsen sier videre at salget så langt i år har gått veldig bra, og de ligger an til fortsatt positiv vekst.

- Vi jobber konkret med investering av nye produksjonsformer, for igjen å kunne tilby produkter som etterspørres i de ulike bransjer som er aktuelle for vår del. Det etterspørres stadig større og større flytebrygger i betong, sier han.

Per dags dato har selskapet 16 ansatte, tre i administrasjon og 13 i produksjon. De holder til i Mo i Rana og disponerer to produksjonshaller.

De er 100% lokalt eid av Helgeland Holding, som ikke tok ut noe utbytte fra selskapet i 2015.

  • Helgeland Marinasystemer ble etablert i 2008, da som Betongflytebrygger AS, men endret navn til Helgeland Marinasystemer høsten 2014.
  • Selskapet produserer bryggene innendørs i en hall på ca. 1200 m2, med varme i gulv som sikrer god kontroll ved støpning.
  • De har flere forskjellige sett med former som sikrer de fleksibilitet i bryggelengder, bredder og høyder, og ikke minst kapasitet, ifølge hjemmesiden deres.