Lakselus. Illustrasjonsfoto: Havforskningsinstituttet.

Økt kunnskap om miljøpåvirkning fra bruk av lusemidler

Behovet for kunnskap om bruk av lusemidler og de mulige miljøpåvirkningene de har er stor, også for en god sameksistens mellom de ulike deler av sjømatnæringen. FoU innsats ved å få frem tydeligere dokumentert kunnskap på området er meget nødvendig, skriver FHF i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

FHF prosjektet «Kunnskapsstatus for lusemidler og miljøpåvirkning» skal sikre dette og det er nå utviklet et verktøy for å gjøre første utgave av kunnskapsstatus lett tilgjengelig for næringen, kommer det frem i en pressemelding fra FHF.

- Resultatene fra prosjektet så langt viser at det er akutte effekter i laboratoriet på ulike dyregrupper (non-target). Dødelighet oppstår både under, ved og over behandlingskonsentrasjon. Krepsdyr er mest sensitive. Det er lite informasjon om eventuelle sub-letale effekter og det er ikke påvist sammenheng mellom lusemidler og effekter i felt, melder FHF,

Arbeidet med å fremskaffe kunnskap er en kontinuerlig prosess, FHF vil publisere ny kunnskap når den foreligger.

Akvaplan-niva AS som holder i prosjektledelsen har utviklet en enkel praktisk folder som gir dagens kunnskapsstatus, denne vil være et nyttig verktøy for mange i næringen.

Les mer her.