På Botngaard sin nåværende fabrikk, produserer de luseskjørt som aldri før, dette har gjort at de har en økt omsetning på rundt ti millioner. Foto: Øyvind Sjøtun Røen.

Omsetning økte med ti millioner - Investerer nå i ny fabrikk

Utstyrsleverandøren Botngaard hadde i 2013 og 2014 to svært gode regnskapsår, og 2015 ble heller ikke et unntak. Selskapet omsatte for omlag 51,4 millioner, som er en økning på 10,8 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det viser tall fra proff.no. 

Daglig leder Tore Harsvik er godt fornøyd med fjorårets regnskapstall. Foto: Botngaard.

Botngaard AS i Bjugn i Sør-Trøndelag har de siste årene levert svært gode resultater, og selskapet har økt omsetning og driftsresultat betraktelig. Selskapet omsatte i 2015 for omlag 51,4 millioner, som er en oppgang på 10,8 millioner kroner fra 2014.

Daglig leder Tore Harsvik sier til kyst.no at de er godt fornøyd med fjorårets resultat.

- Dette er et resultat av et langsiktig arbeide vi har drevet med tanke på effektiv produksjon og god planlegging, sier han.

Større etterspørsel enn tidligere

Årsaken til økningen i omsetning sier Harsvik er en enda større etterspørsel etter produktene de selger enn året før.

- Med mer effektiv produksjon var vi også i stand til å få et større volum gjennom fabrikken, forklarer han.

Driftsresultatene til selskapet har fulgt omsetningsveksten de siste årene, men i 2015 kom de ut med en liten nedgang på omlag 600 000 kroner fra 13,3 millioner til 12,7 millioner.

- Driftsresultatet påvirkes av råvarepriser samt markedet generelt. Vi merker også at det er flere aktører som konkurrerer i markedet, noe som medfører en generell prisnedgang på produktene vi tilbyr, sier Botngaard-lederen til kyst.no. 

Lønnkostnadene i selskapet har økt det siste året, fra 7,6 millioner til omlag 10,8 millioner. Regnskapstallene for 2015 viser også at selskapet har tatt et utbytte på cirka ti millioner.

Ny fabrikk

Selskapet er inne i en stor omskiftning om dagen, der de holder på å ferdigstille sin nye og moderne fabrikk, hvor de etter planen skal flytte inn 1. september.

-  Vi holder nå på å investere i ny fabrikk og dette vil påvirke resultatet for 2016. Her er det store investeringer som gjøres, sier Harsvik.

Ellers oppsummerer Botngaard-lederen 2016-produksjonen som meget bra.

- Vi har produsert et stort volum så langt, og det ser også lyst ut med tanke på produksjon utover høsten, legger han til.

Det arbeides på spreng for å ferdigstille den nye fabrikken til utstyrsleverandøren som holder til i Sør-Trøndelag. Foto: Botngaard.