Gå til innhold
Annonse
I november ble fartøyet «Lundøy» overlevert til Cermaq Norway avd. Nordland. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.
I november ble fartøyet «Lundøy» overlevert til Cermaq Norway avd. Nordland. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte i november oppdrettskatamaranen «Lundøy» til Cermaq Norway avd. Nordland.

Annonse

Bnr 151 - Lundøy er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK32002 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 cstk. capstaner på 2 og 5 tonn, samt hydraulisk HT vasker, melder Grovfjord Mek. Verksted i en pressemelding. 

Båten er bygget med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og sofagruppe. I tillegg et stort dekkshus med verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene yter 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 47,5 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

- Cermaq Norway velger GMV fordi de er konkurransedyktige på pris, de leverer topp kvalitet og har god oppfølging gjennom byggeperioden, sier Frode Holmvaag, Leder Sjø Nordland i
Cermaq Norway.

-  tillegg synes vi at det er gledelig at vi nok en gang finner konkurransedyktige leverandører lokalt. For oss er det avgjørende viktig å ha en klynge av sterke leverandører i regionen som virkelig kan og forstår havbruk. GMV gjør definitivt dette, og det er derfor vi valgte dem, sier Holmvaag.

- Cermaq Norway er en god og krevende kunde som bidrar til å videreutvikle våre fartøy. Vi setter stor pris på
samarbeidet vi har hatt med dem under byggingen av «Lundøy», sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted AS.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. I januar skal etter planen søsterskipet bnr 152-Vinknes overleveres til Cermaq Norway.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse