Gå til innhold
Annonse

- Opplever økt interesse for skreddersydde tareløsninger

Gründer Lars Berg-Hansen sier selskapet nå fokuserer på enda mer skreddersydde tareløsninger for kundene sine. Foto: NorseAqua.
Gründer Lars Berg-Hansen sier selskapet nå fokuserer på enda mer skreddersydde tareløsninger for kundene sine. Foto: NorseAqua.

NorseAqua har tatt økonomiske grep siden 2017, og daglig leder sier endringene de har gjort har gitt resultater. Nå fokuserer utstyrsleverandøren enda mer på skreddersydde tareløsninger.

Annonse

Daglig leder Lars Berg Hansen i NorseAqua sier til Kyst.no at etter et dårlig år i 2017, har de i 2018 tatt grep for å kutte kost og fokusere på å bli enda bedre på å levere skreddersøm.

- Det har vært en spennende og lærerik prosess som ser ut til å bære frukter. Vi har levert store volum til utlandet med rensefiskutstyr tilpasset deres behov og forhold, sier gründeren.  

Selskapet har blant annet salg av Midt-Norsk Ringen, som Berg-Hansen sier går veldig bra. 

- I år har vi også levert Midt-Norsk Ringen til Island, Skottland og Færøyene. Vår nye ring med 39 % mer effektivitet har falt i god smak, og vi har utført FHF-prosjekt for å få mer dokumentasjon som nå er i en sluttfase.

Les også: Nå dokumenterer NorseAqua boble-effekten

Skreddersøm

Selskapet opplever økt interesse for skreddersydde tareløsninger med tykkere og sterkere tare.

- Flere opplever at den rimeligste taren fortere blir flisete og ødelagt i røffe forhold. Der man med tykkere tare ser at holdbarheten øker, samt at rognkjeksa trives bedre på en stivere tare, opplyser han.

Berg-Hansen sier de gjør noen investeringer for å øke effektiviteten på skreddersøm i Bindal og nytt plastsveiseutstyr slik at vi kan levere mer komplekse plastprodukter.

- Med tykkere tare ser man at holdbarheten øker, samt at rognkjeksa trives bedre på en stivere tare

Lars Berg-Hansen, daglig leder i NorseAqua.

- Hva er ambisjonene deres for neste år? og hvilke satsinger gjør dere? 

- Vi skal fremdeles ha fullt fokus på skjul og fôring til rensefisk, med ett og annet spennende prosjekt som det vil vise seg om det blir noe av, sier han hemmelighetsfullt. 

Berg-Hansen sier de har mange gode søkere og er i prosess for ansettelse av ny produksjonssjef i fabrikken.

- Det blir ett godt løft slik at vi får enda bedre tid til å utvikle nye produkter og følge opp oppdretterne tettere, påpeker han.

Daglig leder Lars Berg-Hansen fra NorseAqua er stolt over hva selskapet har fått til siden oppstart i 2014. Foto: Norseaqua.
Daglig leder Lars Berg-Hansen fra NorseAqua er stolt over hva selskapet har fått til siden oppstart i 2014. Foto: Norseaqua.

Leverer i Norden

Selskapet er en liten bedrift i Bindal, som gründer Lars Berg-Hansen stiftet i 2014. 

Berg-Hansen sier han er veldig stolt over den tillitten oppdretterne viser dem, når de blir valgt til å levere utstyr til merdene i Norge, Shetland, Skottland, Island og Færøyene.

- Jeg må også benytte muligheten til å skryte av de 14 ansatte som hver dag står på for å produsere og bli bedre for hver dag for som går. Uten de og det laget vi er, har det ikke vært mulig å gjøre det vi gjør, sier han avslutningsvis.

Les også andre saker om selskapet her: 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse