Illustrasjonsbildet viser en fartøygruppe som egner seg godt til elektrisk fremndrift. Dette er farøy bygget av FMV for KB maritime josdal. Foto: FMV

Oppretter nytt selskap og investerer i nye servicebåter

Seadive og Stava Sjø går nå sammen i en felles driftssatsing med navn KS Maritime AS (Kismul Stava Maritime AS). – Vi har levert mange av de samme tjenestene til havbruksnæringen i flere år og har felles grunnverdier, forteller Åge Kismul, daglig leder i Seadive.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nye selskapet skal ha en flerbåts-kapasitet, som retter seg inn mot det voksende markedet for spyle- og rengjøringstjenester i havbruksnæringen. Selskapet er en ren drifts-og prosjektorganisasjon, eid av Stava Sjø AS og Seadive, som har baserer etableringen på en felles kvalitets- og sikkerhetsplattform.

- Vi har inngått samarbeidet da vi har levert mange av de samme tjenestene til havbruksnæringen i flere år og har felles grunnverdier. Vi har også blitt godt kjent gjennom flere prosjekter og vil gjennom erfaringsutveksling nå styrke den totale kapasiteten mot havbruksnæringen, sier Kismul til kyst.no.

Sammen har selskapene over 35 års erfaring med service, dykker og vedlikeholdsoppdrag for oppdrettsnæringen. Stava Sjø tilfører en stor portefølje på spyleoperasjoner gjennom sin fem år lange aktivitet i Sunnhordland. Hovedbasen til det nye selskapet vil være på Toftøy Næringspark i Øygarden og de vil også ha base på Os og Liereid i Sveio, samt at en base i Hardanger er under planlegging.

- Vi ser en styrke i å utnytte felles ressurser. Signalene vi får fra næringen er at det er et økende behov for spyle og renholdstjenester i dag, sier Trond Stava, daglig leder i Stava Sjø , til kyst.no

Bedriften har ambisjoner om å bygge opp, og posisjonere seg som et referanseselskap mot bransjen med sine spyletjenester og andre tilhørende tjenester innen havbruk. De vil starte med en helt ny flåte på fire moderne, godt utstyrte katamaraner spesialbygd for virkeområdet innen oppdrettsnæringen. Seadive gjennomførte derfor en bestilling av to nybåter fra FMV av typen Josdal-klasse arbeidsbåter, design HFMV W15-8, for å utvide kapasiteten innen en rekke oppdrag, eksempelvis spyling/rengjøring, mindre serviceoppdrag, transport med mer.

Bygger nye båter på lokalt verft

Fitjar Mekaniske Verksted (FMV) melder at de har inngått avtale med Seadive om design og bygging av to stykker Josdal-klasse arbeidsbåter, design HFMV W15-8.

- Vi er strålende fornøyd med å få lov til å designe og bygge, og tror KS Maritime AS har framtiden foran seg. Selskapet vil bidra til at den biologiske satsingen vi nå ser komme innen fiskehelse vil lykkes. Myndighetene påpeker viktigheten av å få kontroll med luseproblematikken, og oppdrettsselskapene har ønske om å få redusert kostandene ved tiltak. Vi tror den satsingen disse to rederiene nå gjør vil glede både oppdrettere og myndigheter, og kanskje mest av alt laksen sjøl, sier FMV i meldingen.

Fartøyene får byggenummer FMV224 og 225, og skal leveres i mai og juli 2016.

- Vi har tidligere hatt et godt samarbeid med FMV og har gjennomført flere bestillinger der. Det er flinke lokale folk som gjør en flott jobb med oppfølgingen både under bygging og når båtene er i drift, legger Stava til.