Gå til innhold
Annonse
Salmar arbeid på anlegg, merd, røkter, håv
Salmar arbeid på anlegg, merd, røkter, håv

Brandølingane liker ikke Salmars planer om et nytt oppdrettsanlegg utenfor Brandal og mobiliserer ved å gjennomføre en underskriftskampanje. Så langt har motstanderne samlet inn over 300 signaturer.

Yngve Myhre og Salmar møter mostand blant lokalbefolkningen i Brandal. Foto: Kristin Vallevik Gjerde
Yngve Myhre og Salmar møter mostand blant lokalbefolkningen i Brandal. Foto: Kristin Vallevik Gjerde

Forrige uke stod en rekke oppdrettsmotstandere fram i lokalavisen og uttrykte sin misnøye over Salmar Organics søknad om å bygge et nytt oppdrettsanlegg utenfor Brandal.

Selskapet har levert to søknader om å starte oppdrett av laks fra Liset og utover mot Englandsvika. Da den første søknaden kom, sanket brandølingene inn over 130 signaturer og mandag fikk ordfører, Anders Riise inn en ny stor konvolutt med 212 nye signaturer fra dem som har skrevet under mot Salmars andre søknad.

Konvolutten ble levert av Finn Sindre Eliassen og Peter Josvald Brandal.

– Underskriftene er for det meste fra brandølinger, pluss noen andre. Vi har enda ikke møtt noen som er positive til planene til Salmar, forteller Eliassen og Brandal til Vikebladet.

– Vi meiner det skal være fritt fiske utenfor Brandal. Det skal være mulig å drive småfiske utpå sjøen uten å måtte ta hensyn til et oppdrettsanlegg, mener Finn Sindre Eliassen og Peter Josvald Brandal.

Tiltro til politkerne

De regner med politikerne i Hareid kommune tar hensyn til argumentene deres når saken skal opp i de politiske fora.

– Noe annet vil være et overgrep. Det vil jo heller ikke bli nye arbeidsplasser ved å få et oppdrettsanlegg utenfor Brandal. De få som eventuelt får seg jobb der kommer fra andre steder enn Hareid kommune, sier Eliassen og Brandal.

Annonse