Illustrasjosnfoto: Linn Therese Skår Hosteland.

Over 10 000 fisk på rømmen etter båtkrasj

Bjørøya AS sitt oppdrettsanlegg på lokaliteten Raudøya i Osen kommune ble tirsdag kveld påkjørt av en lastebåt på 97 meter. - Umiddelbart etter skaden ble oppdaget, ble det bestilt brønnbåt for opptelling av gjenværende laks i den skadde nota. Etter utført telling viser tellerapportene at det mangler 10 766 laks, skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet forklarer i meldingen at båten forlot stedet uten å melde fra, og etterlot seg ei merd med hull i nota.

- Røkterne på anlegget oppdaget skaden ved rutinemessig IK-runde på onsdag, og full beredskap ble iverksatt.Gjenværende fisk i nota ble raskt sikret, og gjenfangstgarn ble satt ut, oppsummerer de.

Les også:Frykter rømming etter båtkrasj 

De viser til at innleide fiskere satte store mengder garn rundt anlegget, og en del fisk er fanget. Fisket holder frem, med økende antall garn, så lenge det gjøres gjenfangst.

- Umiddelbart etter skaden ble oppdaget, ble det bestilt brønnbåt for opptelling av gjenværende laks i den skadde nota.  Det var 190 252 laks i nota før den ble påkjørt. Etter utført telling viser tellerapportene at det mangler 10 766 laks, opplyses det.

- Bjørøya AS jobber med rømmingsforebygging hver dag gjennom sitt IK-system og arbeid ute på lokalitetene. Det er svært beklagelig at en slik hendelse som dette fører til rømming av laks. Hadde båten meldt fra om uhellet, ville nota blitt sikret i løpet av kort tid.  Da ville det sannsynligvis ikke rømt fisk, legger de til.

Selskapet har nå fått innvilget dispensasjon for fritt fiske etter laks i Osen av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Det kan drives fritt fiske etter laks i Osen Kommune fram til 12.12.2016, med unntak av selve osen/munningssonen mellom Steinsdalselva og brua over Straumholet (rv 715).

Fiskens snittvekt er 3,7 kg. Den er frisk, lusfri og ikke medisinert.

De belønner fiskere som leverer laks til lokaliteten med NOK 500,- pr. oppdrettslaks.