Alex Vassbotten med ørret. Foto: Steinvik Fiskefarm

Over 300 millioner i omsetning tre år på rad

Familiebedriften Steinvik Fiskefarm i Sogn og Fjordane fikk en lavere omsetning og driftsresultat i 2015, men de leverte allikevel solide tall og var over 300 millioner i omsetning for tredje året på rad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Omsetningen til selskapet kom på 315,2 millioner i 2015 som tilsier en prosentnedgang på 4,9. Driftsresultatet endte på 49,3 millioner, en nedgang på 30,2 millioner kroner fra 2014.

Nøkkeltall for Steinvik Fiskefarm AS.

Steinvik Fiskefarm har base i Flora kommune, og driver syv konsesjoner for laks og ørret. Selskapet har 36 ansatte og produksjonen foregår i Flora og Askvoll.

30 millioner i utbytte

Det er blitt tatt ut et utbytte på 30 millioner kroner for 2015, en oppgang på ti millioner fra året før.

Daglig leder er Alex Vassbotten, som grunnla og eier selskapet sammen med far sin, Inge Helge Vassbotten. Den største aksjonæren i selskapet er Bru Eigedom AS som Vassbotten også er daglig leder for.

I tillegg til matfiskproduksjon, har Steinvik-konsernet også eierinteresser i settefiskproduksjon, eksportselskapet Seaborn, dykkerfirma og teknologiutvikling og utstyrsproduksjon for opprett gjennom selskapet Havsterk. Selskapet har og visningssenter for havbruk, der besøkende får lære om næringen.

Godt oppmøte

Når det gjelder besøk på visningssenteret til selskapet i sommer, er Anne Karin Vassbotten godt fornøyde med oppimot 800 besøkende.

Steinvik Fiskefarm arrangerte åpen dag 21 mai og fikk hele 650 besøkende på sitt visningssenter. Foto: Anne Karin Vassbotten.

Les også: Gjentok rekord frå 2014

- Ellers har Steinvik Fiskefarm 30-års jubileum i år, som vi skal feire i september, så det er hektiske tider, legger hun til.

Les også: Ser fleire fordelar med å ha visningskonsesjonar

Det har ikke lykkes kyst.no å få videre kommentarer på årsregnskapet.