Kjell Maroni fra FHF er ordstyrer under Lusekonferansen 2021. Skjembilde fra livestreamen.

Over tusen påmeldte

Lusekonferansen 2021 er i gang, og har en dobling i antall påmeldte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lusekonferansen har vært havbruksnæringens arena for å utveksle siste nytt innen forskning og erfaringsbasert kunnskap om lakselus i mange år, men grunnet pandemien arrangeres konferansen for første gang kun digitalt.   

Maja Bævre-Jensen, kommunikasjonsrådgiver i FHF opplyser til Kyst.no at i skrivende stund er det 1052 påmeldte på konferansen som spenner over to dager, noe som er mer enn en dobling i forhold til det normale.

- Dette er en trend som vi har sett helt siden i mars-april da vi begynte å arrangere konferansene våre digitalt, sier hun. 

Maja Bævre-Jensen sier de har over tusen påmeldte til årets lusekonferansen, som er ny rekord og en dobling av deltagere. Foto: FHF.

Skaper mer dynamikk i programmet med videoinnlegg

Programmet i år er lagt opp noe annerledes enn det FHF pleier.

- Vi har delt konferansen inn i fire tematiske bolker etter hva vi mener er de områdene næringa akkurat nå har størst fokus på. Det er tema som «status på lusefronten – oppsummering fra året som har gått», «Lusekontroll og miljø – behandling og forebygging mot lus på en miljøvennlig måte», «Rensefisk – erfaringer og ny kunnskap om bruk av rensefisk i merd» og tilslutt «Medikamentfrie tiltak og totalstrategier».

FHF har gjort hver innlegg noe kortere enn ved den fysiske konferansen og for å skape en dynamikk er noen av innleggene videoinnlegg fra merdkanten og ikke rene powerpoint presentasjoner. 

- Vi har også gjort selve konferansen kortere enn det vi pleier for å holde seerne gjennom hele sendingen, sier hun.