Hukkelberg har overlevert «KB FLOING» til KB-Gruppe. Foto: Hukkelberg

Overleverte dykkerbåt i påsken

Rørvik firmaet KB-Gruppen var i påsken på tur til Aukra for å hente sin nye dykkerbåt fra Hukkelberg Boats. Båten som har fått navnet «KB FLOING», er av typen HB 1211 LDC og er utstyrt for å kunne utføre dykkeroperasjoner mot oppdrettsnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som alle dykkerbåter fra Hukkelberg, er også «KB FLOING» utstyrt med fullintegrert dykkersystem fra Safe Air Diving.

Det er en stor flaskebank i lettvekts komposittmateriale om bord, samt DMS monitoreringssystem og avanserte videosystem som gjør det lettere og mer effektivt å lage inspeksjonsrapporter til sluttkunder. 

- Vi er veldig imponert over den kvaliteten vi får fra Hukkelberg. De er kjent i bransjen for å lage robuste arbeidsbåter med svært gode sjøegenskaper. I tillegg har de spisskompetanse på design og produksjon av dykkerbåter, og det er derfor lett for oss som undervannsentreprenør å diskutere behov og løsninger med teamet hos Hukkelberg, sier Ola Krystad i KB-Gruppen i en pressemelding. 

FV: Gøran Grongstad (KB), Ola Krystad (KB), Kaare-Bjørn Krystad (KB), Tore Hukkelberg (Hukkelberg) og Flemming Møller Schou (Safe Air Diving). Foto: Hukkelberg

Båten er bygget med samme design som Hukkelberg sine velutprøvde FRDC Fast Rescue Daughter Craft. Denne typen skrog er i bruk på offshore installasjoner verden over. Redningsselskapet har også flere skøyter av denne typen i tjeneste langs norskekysten. I likhet med en standard FRDC har også «KB FLOING» ettpunkts-løft, men er i tillegg utstyrt med flush dekk. Dette gjør båten lett å løfte opp for rengjøring og desinfeksjon mellom oppdrag. 

- Gjennomtenkte løsninger og et godt arbeidsmiljø for dykkeleder og dykkere har vært hovedfokus under utformingen av denne båten, og bidrar til at alle om bord kan jobbe sikkert og effektivt, sier Øyvind Hukkelberg i Hukkelberg Boats. 

«KB FLOING» er nå på plass i Rørvik og i full aktivitet ute hos KB-Gruppen sine kunder langs kysten.