Gå til innhold
Annonse
Magnus devold og Vidar Asphaug Patogen
Magnus devold og Vidar Asphaug Patogen

Torsdag kveld ble Patogen Analyse tildelt nyskaperprisen under kåringen i Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK).

Annonse

- Prisen motiverer. Den er vel så viktig nå som da vi var nyetablert for vi skaper noe nytt hele tiden, sier Tormod Thomsen, daglig leder i Patogen Analyse til Sunnmørsposten.

- Prisen motiverer, sier Tormod Thomsen. Foto: Patogen AS
- Prisen motiverer, sier Tormod Thomsen. Foto: Patogen AS

Prisen er opprettet for å løfte fram utviklingsarbeid som foregår i bedrifter på Sunnmøre og Nordvestlandet og deles ut på et åpent arrangement.

Blant de tre nominerte torsdag kveld sto tre gründerbedrifter i fokus; Rom & Tonik, som lager lyddempende romdelere i ull fra Mongolia. B&B Consult, som bekjemper legionellabakterien. Og selvfølgelig Patogen Analyse - som har Nord-Europas største laboratorium for genteknologiske analyser.

Bak prisen står Sparebank 1 SMN, Sparebanken Møre, Nordea, Ålesund Kunnskapspark, Næringsforeningen og Sunnmørsposten.

I juryens begrunnelse skriver man følgende om utnevnelsen:

"Årets nyskaper har siden starten i 2005 klart å oppnå en posisjon som en av de fremste i verden på sitt område. Selskapet har klart å kombinere høy formalkompetanse med evnen til å kommersialisere. De har lagt vekt på både det som er nytt og nyttig, og har utnyttet teknologiske muligheter i sin laboratorievirksomhet. Selskapet har vokst jevnt, hatt god lønnsomhet, og har hele tida lagt vekt på miljø og bærekraft. Som det fremste miljøet som arbeider for å bedre fiskehelsen i oppdrettsnæringen har de også hatt stor nasjonal betydning for en viktig eksportindustri. De har bidratt til minket smittespredning og bedre fiskehelse gjennom utvikling av nye metoder. Det siste er en patentert metode for å finne lakselus. Dermed kan oppdrettsnæringen gjøre behandling mot lakselus mer effektiv og miljøvennlig."

Prisen blir gitt for å oppmuntre til å skape egne virksomheter og stimulere til nytenkning, og har tidligere blitt tildelt til Odim, Jets Vacuum, Runde Miljøsenter og Farstad Shipping.

Annonse