Paul Aandahl, analytiker i sjømatrådet. Foto: Norges Sjømatråd.

Paul Aandahl spår ti år med prisfest

Paul T. Aandahl i Norges Sjømatråd sier til Fianasavisen at har tror ikke det vil ikke være mulig å produsere nok laks til å ta unna etterspørselen som kommer. Dermed spår han minst ti år med høye laksepriser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hans spådom pryder i dag forsiden på Finansavisen. I en lengre artikkel inne i avisen utdyper han hvorfor han ikke ser priskrakk de neste ti årene.

Laksemarkedene vil vokse fortere enn vi klarer å holde tritt med produksjonen, tror Paul T. Aandahl i Norges Sjømatråd.

Det meste handler om at etterspørselen vil overgå hvor mye laks vi både her i Norge, og eller i verden vil klare å øke produksjonene med år for år.

Etterspørselsveksten vil blant annet påvirkes av forhold som økende global kjøpekraft og at laks er vanskelig å erstatte med andre fiskeslag. Aandahl tror også laksen i større grad vil gå fra hverdag til festmat, spesielt i betalingssterke markeder i Asia.

- Regjeringens nye vekstregulering gjennom trafikklyssystemet vil neppe ha nok effekt til å dekke etterspørselsveksten alene. De mye omtalte utviklingstillatelsene vil det ta lang tid før vi ser resultater av, og dermed er markedet fremdeles prisgitt regjeringens produksjonsvekstregime på seks prosent annethvert år i grønne regioner, sier han.

Les også: Slik blir lakseprisen i årene fremover