Avtroppende konsernsjef Roy Norum (venstre) og påtroppende konsernsjef Steve Paulsen (høyre). Foto: PG Flow Solutions

Paulsen ny konsernsjef i PG Flow Solutions

PG Flow Solutions har forfremmet operasjonsdirektør (COO) Steve Paulsen til rollen som konsernsjef (CEO).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Steve Paulsen (46) erstatter Roy Norum (62), som går inn i sin foretrukne rolle som direktør for salg og forretningsutvikling, med ansvar for konsernets aktiviteter innen salg, markedsføring og forretningsutvikling globalt, melder Væskehåndterings- og pumpespesialisten i en pressemelding.

Endringen er del av en langsiktig plan som ble lagt i 2014 da Norvestor VI, L.P., som har private equity-selskapet Norvestor Equity AS som rådgiver, ble majoritetseier i PG Flow Solutions. Søket etter PG Flow Solutions’ neste generasjons toppsjef ble påbegynt umiddelbart, og i 2015 ble Steve Paulsen ansatt som selskapets første operasjonsdirektør.

Før han begynte i PG Flow Solutions i 2015 jobbet Paulsen nesten et tiår i Siemens, både som operasjonsdirektør innen energy, oil & gas solutions, global direktør for salg og prosjektgjennomføring, og direktør for salg og regionstøtte. Han har også hatt flere år i ulike prosjektdirektørroller i Nokia Siemens Networks.

– Jeg har jobbet tett på Roy de seneste tre årene så jeg vet hvor krevende konsernsjef-rollen er. Men vi har planlagt denne endringen siden 2015, så det er flott å endelig utføre den. PG Flow Solutions er et fantastisk selskap og jeg gleder meg til å lede dette dyktige teamet. At Roy fortsetter i en så viktig rolle er også en stor fordel, både for PG og som støtte til meg i min nye jobb, sier Steve Paulsen, som legger til at han har hentet mye motivasjon fra det svært kompetente og innovative arbeidsmiljøet i PG.

Får ny rolle

Roy Norum går inn i en ny rolle som direktør for salg og forretningsutvikling. Norum har jobbet i PG Flow Solutions i 18 år, og har mer enn 40 års erfaring fra PGs kjernesegmenter globalt. Han er en betydelig aksjonær i gruppen og vil fortsatt sitte i selskapets ledergruppe.

– Salg og forretningsutvikling har alltid ligget mitt hjerte nærmest. Jeg gleder meg til å kunne jobbet heltid med dette. Maritim sektor og olje og gass har gått gjennom et par krevende år, men vi ser endelig forbedringstegn i disse markedene. I tillegg ekspanderer vi raskt inn i ny bransjer, som akvakultur og fiskeri. Vi skal kapitalisere maksimalt på det positive momentet vi opplever, sier Norum.

  • PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen maritim næring, energisektoren, akvakultur og landbaserte prosessindustrier.
  • Selskapet har sin opprinnelse fra pumper og pumpesystemer.
  • Hovedkontoret ligger i Hvalstad, Asker, med hovedfabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold og i Worcester, Storbritannia. Selskapet har også et fabrikasjonsanlegg i Al Khobar i Saudi Arabia og et serviceanlegg i Ningbo, Kina.