Gå til innhold
Annonse
Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo. Foto: Bård Gudim.
Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo. Foto: Bård Gudim.

Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo.

Annonse

Grieg Seafood har hovedkontor i Bergen og har vokst til å bli det åttende største oppdrettsselskapet i verden. For det fikk de velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram. Grieg Seafood har etablert produksjonsanlegg for oppdrettslaks i regionene Rogaland, Finnmark, Shetland og Canada. Målet er å ekspandere ytterligere, særlig internasjonalt, melder Ey i en pressemelding. 

Den uavhengige juryen berømmer Per Grieg jr. for utviklingen av selskapet: «Gjennom gode strategiske beslutninger, risikovillighet og utholdenhet har vinneren evnet å skape en betydelig aktør i et internasjonalt marked. Virksomheten har vist god evne til innovasjon, og vekstskaperen er med sitt samfunnsansvar en pådriver i sin bransje. Virksomheten er en betydelig bidragsyter til en rekke veldedige formål.»

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidl. Ernst & Young) arrangerer Entrepreneur Of The Year i over 50 land, og Microsoft Norge er samarbeidspartner for programmet.

Under den nasjonale finalen ble det kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Marius Sandvik i Sandviks AS vant kategorien Handel, Oslo-baserte Henrik Badin i Scanship Holding ASA vant prisen i kategorien Tjenester og Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA vant i kategorien Industri før han mottok statuetten som viser at han er EY Entrepreneur Of The Year 2018.

På arrangementet tirsdag kveld ble også årets YOUNG Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller som gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til Truls Brataas i DB Equipment AS.

Det var fjorårsvinner Hans-Petter Mellerud fra Zalaris som sammen med konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund og EYs Nordensjef Erik Mamelund overrakte hovedprisen til Per Grieg jr. under festforestillingen på Radisson Blu Scandinavia i Oslo mandag. Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i omkring 50 land møtes i Monaco neste sommer.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse den oppmerksomheten de fortjener, sier Ina K. Rosenberg, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige næringslivsjuryen som kåret vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year besto av Åse Aulie Michelet (leder), Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg, Harald Norvik og Hilde Midthjell. Arrangementet ble ledet av Jenny Skavlan.

Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo. Her sammen med programleder Jenny Skavlan og prisutdelerne Kristian Skogen Lund, EY-sjef Erik Mamelund og fjorårsvinner Hans-Petter Mellerud. Foto: Bård Gudim.
Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo. Her sammen med programleder Jenny Skavlan og prisutdelerne Kristian Skogen Lund, EY-sjef Erik Mamelund og fjorårsvinner Hans-Petter Mellerud. Foto: Bård Gudim.

Fakta om Grieg:

  • Kategori Industri og vinner av EY Entrepreneur Of The Year: Per Grieg jr., Grieg Seafood (Bergen):
  • Per Grieg jr. er sivilingeniør i marinteknikk fra NTNU, og har en MBA fra INSEAD. Han arbeidet som forsker ved Marintek, (SINTEF i Trondheim), og som skipsmegler i London, før han i 1987 flyttet med familien til Bergen og overtok ledelsen av skipsmeglerfirmaet Joachim Grieg & Co. I 1992 etablerte han selskapet Grieg Norwegian Salmon, som ble til Grieg Seafood. Virksomheten har hatt en kraftfull vekst og står i dag som hoveddriveren i familiekonsernet Grieg Gruppen. Mange gode strategiske beslutninger har dannet grunnlaget for at virksomheten i dag er det 8. største oppdrettsselskapet i verden. Gruppen har bestemt å gi 25 % av overskuddet til veldedige formål. Hovedfokuset i deres bistand går til å støtte og utdanne unge mennesker globalt.
  • Siden starten har Per selv initiert og styrt en rekke oppkjøp og fusjoner, samt børsnoteringen som ble et viktig skille i selskapets historie. Produksjonsanlegg for oppdrettslaks er etablert i regionene Rogaland, Finnmark, Shetland og Canada. Målet er å ekspandere ytterligere, særlig internasjonalt. Per er i dag styreleder i virksomheten, og også styreleder i Grieg Shipbrokers. Han sitter også i Global Salmon Initiative, hvor han inntil nylig var styreleder. Privat er han involvert i oppdrett- og teknologiselskaper, samtidig som han investerer i selskap innen sjømat- og teknologi-bransjen.

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year: 

  • EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.
  • EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 17. år i Norge og blir arrangert for 32. gang internasjonalt.
  • Siste års vinnere: Hans-Petter Mellerud i Zalaris (2017), Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast (2016), Brynjar Forbergskog i Torghatten (2015), Geir Skaala fra Norsafe (2014), brødrene Aas fra Aas Mek. Verksted (2013), Harald U. Sverdrup i K. A. Rasmussen (2012), Odd Reitan i Reitangruppen (2011) og Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels (2010).
  • EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen bak vekstselskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse