Per Sandberg setter Mattilsynets vedtak til side. Foto: Therese Soltveit.

Per svarer på Fredrikstad-kritikk

På grunn av andre, prioritert oppgaver, er arbeidet med nytt regelverk for landbasert oppdrett satt til side. Men nå skal det skje noe, svarer fiskeriminister Per Sandberg etter kritikk fremsatt på kyst.no

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Administrerende direktør i Fredrikstad Seafood, Erik Heim, etterlyste nylig i et intervju med kyst.no det nye regelverket for landbasert oppdrett. Regelverket var lovet i fjor høst, så til nyåret, og siden ble det utsatt «til sommeren». Hvorfor det nye regelverket er viktig for næringsaktørene, forklarte Heim slik:

- Dette har sammenheng med at vi vil sikre at det norske regelverket blir konkurransedyktig med resten av EU. Selskapet har i dag FoU konsesjon, godkjent stedslokalisering, rammetillatelse og andre nødvendige tillatelser på plass, sier Erik Heim til kyst.no. Han gjorde det dermed klart at en investering på 200 millioner kroner, samt en rekke nye arbeidsplasser ble satt på vent.

Les også: Investerer heller i Danmark

Spørsmål til Per

Stortingsrepresentant fra Østfold, Line Henriette Hjemdal, stilte på bakgrunn av dette et spørsmål til fiskeriminister Per Sandberg om fremdriften i saken, spesielt med bakgrunn i behovet for nye investeringer og flere arbeidsplasser lokalt.

Les også: Hva skjer, Per?

Per Sandberg svarer på vegne av departementet at de har måttet prioritere andre oppgaver, blant annet de nye utviklingskonsesjonene og oppfølgingsarbeidet med stortingsmeldingen om miljømessig og bærekraftig vekst i norsk havbruk.

- Departementet er imidlertid i prosess med dette arbeidet, og tar sikte på at regelverket skal være på plass i løpet av våren 2016, skriver Per Sandberg i sitt svar til kyst.no.