Aas Mek skal bygge brønnbåt for Kerko Seatrans AS PG Flow Solutions skal levere sirkulasjonspumpe Illustrasjon: Aas Mek

PG Flow Solutions fosser frem

Aas Mek. Verksted har gitt PG Flow Solutions i oppdrag å levere et pumpesystem for sjøvannssirkulasjon til et nybygg som de nå bygger. Dette er den foreløpig siste, i en rekke nye kontrakter for firmaet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter at bunnen falt ut av oljeservicenæringen var PG Flow Solution tvunget til å tenke nytt.

- Smellen i oljebransjen traff oss hardt, og vi har måttet gjøre en stor snuoperasjon forteller salgs- og markedssjef Øyvind Berg til Skipsrevyen.

- Selv om vi har vært markedsledende på sirkulasjonspumper siden slutten av 90-tallet, så er brønnbåter et segment det bygges mye av for tiden. Og vi har da utviklet det vi mener er riktig pumpe for det formålet, fortsetter han.

Salgs- og markedssjef Øyvind Berg. Foto: privat.

Berg tror markedet for brønnbåter vil fortsette å vokse også de neste 5-6 årene, blant annet fordi myndighetene ønsker å femdoble oppdrettsindustrien.

- Da må infrastrukturen være på plass, sier han.

Har samarbeidet før

Det er ikke første gangen pumpeprodusenten leverer til nybygg hos Aas Mekaniske. Samme pumpesystem som i den nye kontrakten, er også i byggene 199, 200 og 201 som alle er under bygging for Sølvtrans, og skal leveres i 2019.

Kontrakten som ble kjent torsdag gjelder åtte store sjøvanns-sirkulasjonspumper, som skal monteres i en brønnbåt som skal leveres til Kerko Seatrans AS i Bergen.

Den nye båten skal brukes til å transportere levende fisk, samt operere som servicefartøy for oppdrettsanlegg. Brønnbåten vil bli 76,96 meter lang og 17,80 meter bred.

- Vi har gjort mye innen oppdrett og fisk de siste årene for å omstille oss fra olje og gass. Samtidig har vi prøvd å holde på kompetansen innen det segmentet, for vi vil tilbake dit, men det er viktig å ha flere ben å stå på. Det har vi lykkes med, og det mener jeg er en styrke for oss fremholder Berg.