Illustrasjon: NSK Ship Design

PG Flow Solutions leverer sirkulasjonssystem til LNG-brønnbåt

Norske PG Flow Solutions har blitt tildelt en kontrakt for å levere en stor sjøvanns-sirkulasjonspumpe til verdens første LNG-drevne brønnbåt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Væskehåndterings- og pumpespesialisten PG Flow Solutions skal levere et lavtrykks-pumpesystem som sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn, for å muliggjøre transport av levende fisk. Selskapet skal også levere maskinrompumper for hovedmaskineri og hjelpemotorer, samt generelle pumpebehov for brønnbåtens drift.

Kontraktsverdi er ikke oppgitt.

PG Flow Solutions leverer utstyret som underleverandør til Cflow Fish Handling AS, som er ansvarlig for å levere brønnbåtens fiskehåndterings- og transportsystem. Utstyret skal leveres i løpet av første kvartal 2019.

Verdens første på LNG

Brønnbåten, som er verdens første med hybridkombinasjonen LNG-framdrift og batteripakke, er bestilt av den norske lakseprodusenten Nordlaks. Den nye teknologien vil redusere CO2-utslipp med 30 prosent ot NOx-nivåer mer 90 prosent. Den 84 meter lange brønnbåten kan frakte opptil 600 tonn med levende laks og ørret for Nordlaks. Fartøyet er designet av NSK Ship Design i Harstad og skal bygges ved Tersan Shipyard i Tyrkia. 

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapet har sin opprinnelse fra pumper og pumpesystemer. Selskapets hovedkontor ligger i Hvalstad, Asker, med hovedfabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold og i Worcester, Storbritannia. Selskapet har også et fabrikasjonsanlegg i Al Khobar i Saudi Arabia og et serviceanlegg i Ningbo, Kina.