Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon av brønnbåten. Foto: Aas Mekaniske Verft.
Illustrasjon av brønnbåten. Foto: Aas Mekaniske Verft.

Aas Mekaniske Verksted har gitt norske PG Flow Solutions i oppdrag å levere pumpesystemer til enda en ny brønnbåt skipsverftet bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Annonse

PG Flow Solutions har inngått avtale om å levere åtte av selskapets store sjøvanns-sirkulasjonspumper som sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn. I tillegg skal selskapet levere alt av maskinrompumper som skal til for hovedmaskineri og hjelpemotorer, samt generelle pumpebehov for brønnbåtens drift, melder selskapet i en pressemelding. 

Utstyret skal leveres til Aas Mekaniske Verksteds verft i Vestnes, Norge. PG Flow Solutions har ikke oppgitt kontraktsverdier.

Brønnbåten er nybygg nummer 204 fra Aas Mekaniske Verksted og har en lagringskapasitet på 2 500 kubikkmeter, tilsvarende 375 tonn med levende fisk. Lengde på nybygget blir 69,96 meter, bredde 17,80 meter og dybde i riss 5,90 meter. Fartøyet skal etter planen leveres i oktober 2020.

Installeres på flere fartøy

PG Flow Solutions har tidligere fått oppdragene med å levere tilsvarende pumpesystemer til nybygg nummer 200 og 201 som Aas Mekaniske Verksted bygger for Sølvtrans.

– At Aas Mek kommer tilbake til oss med nye bestillinger tolker vi som at de er fornøyd med leveranseevnen vår. Relasjonen mellom Sølvtrans og Aas Mek, som nå skal bygge det 32 fartøyet for førstnevnte, er åpenbar knallsterk. Vi er ydmyke og litt stolte over at våre pumpesystemer vil bli anvendt på flere av Sølvtrans brønnbåter fremover, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

Sirkulasjonspumpene til PG Flow Solutions er utviklet for å sikre best mulig fiskevelferd, som igjen oversettes til økonomiske besparelser for sluttkunde. Mannskapet om bord på skipet kan enkelt vedlikeholde pumpene uten bistand fra en ekstern servicetekniker.

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapets hovedkontor og –fabrikasjonsanlegg ligger i Sande i Vestfold.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse