Pharmaq Analytiq gjør flere endringer i selskapet. Foto: Pharmaq Analytiq

Pharmaq Analytiq utvider satsningen

For å klargjøre selskapet for videre vekst gjennomføres nå flere endringer på ledernivå i Pharmaq Analytiq.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

 Målet med endringene er å vokse internasjonalt og øke tilgjengeligheten av tjenester innen fiskevelferd og fiskehelse for akvakulturnæringen globalt, skriver selskapet i en pressemelding.  

- Endringene er et resultat av en lengre prosess der vi sammen har sett på hvordan vi best kan utnytte våre egne medarbeidere for å gjøre Pharmaq Analytiq til et ledende selskap for oppdrettsnæringen i både inn -og utland, sier administrerende direktør, Morten Nordstad i PHARMAQ part of Zoetis.

Nils Arne Grønlie overtar i følge pressemeldingen rollen som daglig leder i Pharmaq Analytiq. Siri Vike går over i en nyopprettet rolle som direktør for strategisk utvikling. Arnfinn Lodden Økland går over i ny rolle som Fiskehelse spesialist.

Vike global utviklingsdirektør, Grønlie tar over som daglig leder

Nils Arne Grønlie har vært styreformann i Pharmaq Analytiq siden 2016 og kommer fra rollen som Director Operations i Pharmaq AS. Nils Arne har bred ledererfaring fra flere stillinger i Pharmaq, samt Forsvaret og advokatfirmaet DLA Piper, og har 10 års erfaring fra næringen. Han er utdannet som offiser ved Krigsskolen Linderud og som jurist ved Universitet i Oslo.

Siri Vike går over i en nyopprettet rolle som direktør for strategisk utvikling. Foto: Ole Andreas Drønen

Siri Vike har vært daglig leder i selskapet siden 2013. Siri har vel 20 års erfaring med forebyggende fiskehelse – i Chile, Canada og Norge både som oppdretter, forsker og leverandør til næringen. Hun har dr. grad i fiskehelse basert på ILA-virus i Chile.

Arnfinn Lodden Økland er fiskehelsebiolog og skal jobbe som fagspesialist innen fiskehelse. Parallelt med å skrive ferdig sin doktorgrad om karakterisering av nye virus har han jobbet som laboratorieingeniør hos oss siden 2017. Han skal jobbe prosjektbasert og starte med å ha fokus på moderne teknikker innen mikrobiologi.