Polar Quality utvider sin satsing i India, og leverer nå laks til store deler av det milliard befolkede landet. Foto: Polar Quality India.

Polar Quality utvider utenlandssatsing

Polar Quality utvider sin virksomhet i India og har så langt sendt 100 tonn laks til Bollywood-landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rajeev Koul, daglig leder i Polar Quality India sier at de så langt har sendt 100 tonn laks fra Norge til India. Foto: Privat.

Rajeev Koul, daglig leder for Polar Quality India forteller til Kyst.no at de startet sin virksomhet i India for over et år siden fra Delhi-regionen.

- Våre nye investeringer kommer i form av at vi utvider vår base fra Delhi-regionen til Mumbai. Vi startet opp januar 2018 og vi vil være basert på Taloja i Mumbai, som gjør at vi kan imøtekomme Mumbai og Pune markedet, sier han til Kyst.no.

Polar Quality India er et datterselskap av eksportselskapet Polar Quality As fra Bodø, og har nå syv ansatte ved sine kontorer i India.

Koul opplyser at deres nåværende lagring av laks er basert i forstedene til New Delhi.

- Vi leverer for tiden norsk laks over hele India (Delhi, Chandigarh, Lucknow, Goa, Cochin, Bengaluru, Kolkata, Hyderabad, Uttar Pradesh, Mumbai og Pune). Vi planlegger å etablere oss i Bengaluru også, slik som vi har gjort i Delhi-regionen og Mumbai.

- Eneste uferdige markedet for laks

Koul, har for tiden besøk av daglig leder i det norske eksportselskapet Ole Kristian Kjellbakk, som forteller at de nå jobber med den videre satsingen i landet.

- Vi har bygd opp en god og dyktig organisasjon i India over tid og brukt mye ressurser for å gjøre de riktige valgene der borte. India er det eneste uferdige markedet per nå som er igjen, etter min mening på laks, sier Kjellbakk til Kyst.no. 

Eksportsjefen mener landet har et fantastisk potensiale, men påpeker at det er et vanskelig markedet å operere i.

- Fra utsiden er det veldig vanskelig, mens vi ser at fra innsiden og med tilstedeværelse er det bedre og enklere og nå frem, legger han til.

100 tonn laks til India

Polar Qualitys daglig leder Ole Kristian Kjellbakk ser på India som det eneste uferdige markedet for laks. Foto: Therese Soltveit. 

Siden de startet satsingen i India har eksportselskapet sendt nesten 100 tonn laks til Bollywood-landet. Markedet sier Koul er i sin tidlige vekstfase og har et enormt potensial.

- I India spiser man nær 10 millioner tonn fisk og er et av de raskest voksende markedene for pakkede og bearbeidede fiskeriprodukter. Den største utfordringen for oss som selskap er at folk her ikke kjenner så godt til norsk laks. Når en større prosentandel av forbrukerne (selv 10 prosent av indisk befolkning) blir gjort oppmerksom på dette produktet vil etterspørselen bli tusenvis av tonn. Og husk, denne målgruppen kjøper allerede sjømat til en sammenlignbar pris, sier Rajeev Koul.

  • Republikken India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi. India er delt opp i 7 territorier, deriblant hovedstadsområdet Delhi, og 29 delstater.
  • Med et areal på over 3 000 000 km² og 1,21 milliarder innbyggere er landet verdens syvende største land, verdens nest mest folkerike land og verdens største demokrati. India har i dag verdens fjerde største økonomi. (Kilde: Wikipedia)

Les også: