Ottar Vartdal, vunnet pris, Vartdalgruppen Fiskeoppdrett, Aqua Farms Vartdal

Pris til Aqua Farms Vartdal

Ottar Vartdal, som er eier av Vartdalgruppen Fiskeoppdrett og Aquas Farms Vartdal, har mottatt Sparebank 1 Søre Sunnmøre sin næringslivspris for 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Ottar Vartdal har stått imot alle forsøk på oppkjøp. Gruppen er lokalt eid og står for mange arbeidsplasser på Vartdal og i Hjørundfjorden, fremhevet banksjef Sigrun Heltne Vartdal i Sparebanken da hun delte ut prisen, skriver Sunnmørsposten.

Ottar Vartdal eier Vartdalgruppen Fiskeoppdrett og Aqua Farms Vartdal, et konsern med fire matfiskkonsesjoner, to settefiskanlegg og eget slakteri og fryseri på Vartdal. Selskapet er hovedselskap i Vartdalgruppen Fiskeoppdrett. Ottar Vartdal startet med oppdrett sammen med faren Rolf i 1979/1980. I dag har konsernet 40 årsverk sysselsatte.

– Det har vært en fantastisk reise. Jeg har vært heldig som har fått jobbet hele livet med hobbyen min, sier Ottar Vartdal til Sunnmørsposten.

Avisen roser Vartdal for å ha holdt på det lokale eierskapet.

– Det er artigere å holde på når en har full kontroll, sier Vartdal, som er optimistisk på næringen sine vegne. Han spår og rekordpriser på laks i 2014.

Ottar Vartdal er takknemlig for å ha fått jobbet hele livet med hobbyen sin. Foto: Mørenytt