Det var viktig for Probotic å få forankret softwareutvikler Albert Muntadas i de reelle forholdene på merdkanten fra dag 1. Foto: Probotic.

Probotic styrker teamet og sikrer seg kompetanse fra NTNU

Albert Muntadas har 15. november startet som Lead Software Developer i Probotic.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Probotic er et Nordnorsk utviklingsselskap som jobber med ny teknologi for havbruksnæringen. Deres første utviklingsprosjekt  er en autonom drone for renhold, inspeksjon og datafangst fra oppdrettsmerder. Personene bak Probotic har også startet selskapet NOR Maritime Service som i dag leverer ROV og servicetjenester til Næringen.

Albert Muntadas (32) er opprinnelig fra Pyreneene i Spania, men har siden 2012 utdannet seg innenfor autonomi og AUV. Han har nylig avsluttet en postdoktor-stilling ved NTNU innenfor teknisk kybernetikk, med spesialisering i dockingsystemer av autonome AUVer. Han var blant annet med på etableringen av start-upen Searm, en autonom undervannsrobot med utspring fra NTNU.

- Vi er veldig glade for å ha fått inn en ressurs som Albert på laget. Gjennom hans utdanning og erfaring tilfører han teamet kritisk kompetanse, som virkelig vil sette fart på utviklingen, sier Mikkel Pedersen, daglig leder i Probotic i en pressemelding. 

I stillingen som utviklingssjef for Software i Probotic vil Muntadas ha overordnet ansvar for programvareutvikling til dronen, samt være sentral for selskapets strategiarbeid på IoT og data. Albert vil lede selskapets avdeling i Trondheim, hvor selskapet har ambisjoner om å rekruttere mange dyktige autonomiingeniører de neste årene.

Albert startet rett i stillingen med test av prototype ute hos en av Probotics pilotkunder.

- Det er viktig at alle ledd i utviklingsteamet har inngående kunnskap til de reelle forholdene ute i en merd, legger Mikkel til.

- Derfor dro vi rett ut til merden og testet prototypen vår, andre dag etter Albert tiltrådte.

Probotic arbeider nå med sin 5 prototype og kan avsløre at det ikke er lenge til fullskaletester skal iverksettes. -det er dockingløsningen og integreringen av styringssystemet som nå har hovedfokuset og trekker mest tid i utviklingsarbeidet, opplyses det.