Foto: Salten Aqua

Produksjonen fortsetter i Salten Aqua- gruppen

Hverdagen har endret seg for mange etter COVID-19-utbruddet. Dette gjelder også for Salten Aqua-gruppen, men en ting er uforandret: produksjonen fortsetter og maten skal ut til kundene. Gruppen har forsterket egne rutiner og prosedyrer, og oppfordrer regionen til å stå sterkt samlet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mange av selskapene i Salten Aqua- gruppen har i flere år vært hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn. Hver eneste dag sendes det ut nok laks fra slakteriet på Sørarnøy til å mette hele Nord-Norges befolkning. Laksen distribueres lokalt, nasjonalt og internasjonalt, skriver Salten Aqua i en pressemelding. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) bekrefter at det å sikre befolkning tilgang til mat er å anse som en samfunnskritisk funksjon:

- Vi må sikre matforsyning til omverden og skal i stor grad fortsette vår matproduksjon i Fauske, Saltdal, Gildeskål og Bodø som før, med høyt fokus på egne rutiner og prosedyrer. Vi har ledig frysekapasitet og dyktige, rutinerte medarbeidere som alltid tenker på hygiene og kvalitet, forteller Jarle Solemdal, viseadministrerende direktør i Salten Aqua

- Sammen står vi sterkere

COVID-19-utbruddet har hatt store konsekvenser for både enkeltpersoner og næringslivet i Salten-regionen. Solemdal forteller at gruppen vil fortsette aktive støtteordninger og sponsoravtaler mot kultur og idrett. Solemdal påpeker også at de fremdeles vil benytte lokale tjenesteytere der det er mulig, og oppfordrer også andre til å handle lokalt. Han understreker også viktigheten av samhold:

Jarle Solemdal, viseadministrerende direktør i Salten Aqua. Foto: Salten Aqua

- Vi er alle i samme båt og sammen står vi sterkere. Gjennom samhold, opprettholdelse av driften, lokal tilstedeværelse og god dialog med myndighetene skal vi gjøre vårt ytterste for å bidra til at samfunnet rundt oss fungerer på best mulig måte, forteller Solemdal.

Egne tiltak

Ved ordinær drift er matsikkerhet og hygiene et av gruppens viktigste fokusområder. Hele gruppen er underlagt sertifiseringskrav som sikrer forbrukeren trygg mat, men innfører nå ekstra tiltak:

Vi har risikovurdert situasjonen og forsterket egne regler og prosedyrer ytterligere, nettopp for å forhindre videre smittespredning, forteller Solemdal. 

Et utdrag fra tiltakene: 

  • Alle våre anlegg er nå lukket for gjester og besøkende
  • Sjåfører som frakter matvarene nektes adgang, og må vente inne i kjøretøyet utenfor anlegg. 
  • For sjøanleggene har vi delt opp arbeidsstokken i team slik at vi sikrer bemanning. 
  • Mannskap fra båt nektes adgang og ingen av våre medarbeidere får gå ombord i andres båter, ved for eksempel fôrleveranse

- Vi er stolte av våre medarbeidere, som har vist hvor tilpasningsdyktig de er i den krevende situasjonen som vi befinner oss i nå, avslutter Solemdal.