Gå til innhold
Annonse
Klif klima og Forurensningsdirektoratet
Klif klima og Forurensningsdirektoratet

- Klif har med sin partiskhet og inkompetanse vært med å yte aktiv dødshjelp. Det er en av kraftsalvene Jakob Hatteland som er deleier i Raunes Fiskefarm og styreleder i Jakob Hatteland Holding AS kommer med i Teknisk Ukeblad. Han skriver om kvikksølv-tvisten i Vatsfjorden der Klif har tilllat AF Decom AS/AF Miljøbase Vats (AF) å drive opphugging av plattformer.

Annonse

- Jeg er generelt positiv til industri og annen virksomhet, men jeg har i denne saken sett hvordan et stort selskap med myndighetenes velsignelse kan knuse et mindre selskap, spesielt har Klif med sin partiskhet og inkompetanse vært med å yte aktiv dødshjelp, skriver Halleland i kronikken.

Les også: Anmelder AF Gruppen for miljøkriminalitet

Han skriver at Raunes Fiskefarm AS var vel etablert på industriområdet på Raunes ytterst i Vatsfjorden, før AF Decom AS/AF Miljøbase Vats (AF) i 2004 fant området brukbart for opphugging av plattformer. Da måtte Raunes Fiskefarm flytte for at AF kunne etablere seg.

- AF lovet bygdefolket 30 arbeidsplasser i 30 år uten en dråpe forurensning.På samme måte som kommunens innbyggere og Vindafjord kommune var RFF sitt styre naive og trodde på dette. Virkeligheten viste seg å bli en helt annen, skriver han.

Les om Raunes-saken på Kyst.no

I kronikken legger han frem et delajert hendelsesforløp og beskriver saken fra Raunes' side.

- I konflikten mellom RFF og AF så har Klif tatt parti med den ene part. Klif har sagt rett ut at de mener RFFs informasjon om AF ikke kan vektlegges da de har økonomisk interesse i saken. Det Klif ser helt bort fra er at den andre parten har en mye større økonomisk interesse enn RFF. Det er ifølge pressen investert mellom 600-700 mill. på basen og AF har gitt solide bidrag til AF-konsernet, skriver han.

Les hele kronikken i Teknisk Ukeblad her