Plastsveis AS har hatt en eventyrlig vekst. Foto: Plastsveis AS

Rekordresultater for Plastsveis

Plastsveis AS har vært i oppdrettsnæringa i 30 år, og feirer jubileet med rekordomsetning og meget god ordretilgang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Siden 2013 har vi økt inntektene fra 33 millioner kroner til 150 millioner, sier administrerende direktør Sten Roald Lorentzen.

– Siden 2013 har vi økt omsetning fra 33 millioner til over 150 millioner i driftsinntekter i år, sier adm. direktør Sten Roald Lorentzen i en melding fra selskapet. Den økte omsetningen har også gitt et samlet overskudd på 30 millioner kroner de siste tre årene. Bedriften har hovedkontor på Sømna i Nordland og leverer utstyr og tjenester til landbasert oppdrett.

– Litt av grunnen til at det nå går så det suser, er at vi leverer stadig flere komplette oppdrettsanlegg, både til laksesmolt og andre arter. Vi har spesialisert oss på anlegg både med gjennomstrømming og med RAS-teknologi, sier Lorentzen.

I dag blir det stor jubileumsfest for ansatte i Plastsveis. Foto: Plastsveis

Eventyrlig vekst

Veksten siden oppstarten i 1988 har vært eventyrlig på flere områder. I starten gikk oppdragene på å sveise rørsystemer i plast. I tillegg utviklet bedriften en metode for å tette siloer og gjødselkummer til landbruket ved å bruke PE-plater. Etter hvert ble teknologien overført til å lage fisketanker og landbaserte oppdrettsanlegg. – I dag gjør vi alt fra design og prosjektering til montering av komplette anlegg. I tillegg har vi utvidelser, modifikasjoner og service av eksisterende anlegg, sier han.

Jubileumsfest for ansatte

For gjester og alle ansatte er det lagt opp til stor markering fredag 15. juni. Først er det offisiell innvielse av det nye produksjonsanlegget på Berg i Sømna. Om kvelden er det duket for en skikkelig festmiddag i Plastsveis sine lokaler, for anledningen ryddet og festpyntet. Arbeidstøy blir byttet ut med stivpynt og hvite duker. – I tillegg til at vi skal kose oss med god mat og godt selskap, har vi noen skikkelig spreke innslag på programmet, sier han hemmelighetsfullt – og garanterer at det blir topp stemning.

– Med fulle ordrebøker og ei lys framtid, er det all grunn til å gi oss selv en skikkelig klapp på skuldra, sier Sten Roald Lorentzen.