Gå til innhold
Annonse
Frode Reppe har siden han fikk sparken stått i stillingen sin. Foto: NSL
Frode Reppe har siden han fikk sparken stått i stillingen sin. Foto: NSL

Hele åtte dager er satt av til saken som går i Sør-Trøndelag tingrett denne uken.

Annonse

Rettsaken mellom Frode Reppe, som er fagsjef for kommunikasjon og næringspolitikk i Norske Sjømatbedrifters Landsforening og hans arbeidsgiver,  skal gå over åtte dager.

Bakgrunnen for rettsaken er at Reppe i fjor fikk sparken av administrerende direktør i NSL Robert Eriksson.

Begrunnelsen for avskjedelsen skal ifølge Fiskeribladet blant annet være misnøye fra medlemmer som ikke likte stilen til Reppe, da han over en periode gikk hardt ut mot villaks- og elveforskning gjennomført blant annet av Havforskningsinstituttet.

Også "hemmelige e-poster" til Fiskeriministeren og andre politikere, skal ha blitt dratt frem som grunner til misnøye fra ledelsen, ifølge avisen.

- Hvis Reppe skal avskjediges, må han ha gjort noe klanderverdig. Det har han ikke. Vi skjønner ikke hva Robert Eriksson holder på med. Vi får se hvem som fortsatt har jobb etter dette, for å si det sånn, skal Hegle ha uttalt til Adresseavisen før det første meklingsmøtet med NSL-ledelsen i fjor. 

Etter møtet kom partene til enighet om å ikke uttale seg videre om saken. Så værken Robert Eriksson, eller styreleder Håvard Høgstad i NSL har villet kommentere det de begge omtaler som "bedriftsinterne saker" siden da. Heller ikke Frode Reppe har kommentert saken.

Siste dag i retten er 27 april. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse